Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
În căutarea accentelor şi echilibrelor. Concluzii ale Întâlnirii Tineretului Catolic.
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Miercuri, 5 Septembrie 2018

Referenţii şi preoţii responsabili pentru pastoraţia tineretului din diferitele dieceze catolice au evaluat, împreună cu voluntarii, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, ce a avut loc în această vară la Satu Mare.

Cu puţin mai mult de o lună după Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic organizat la Satu Mare, referenţii de tineret ai diferitelor dieceze catolice din România, preoţii mandataţi cu pastoraţia tineretului, împreună cu o parte dintre voluntari, au evaluat succesul evenimentului.

Între 3 şi 5 septembrie, în casa comunitară din Ardud Vii au discutat îndeosebi  aspecte privind aptitudinea voluntarilor, a animatorilor şi a cateheţilor, succesul comunicării interne, reuşita programelor, calitatea mâncărurilor şi a locurilor de cazare.

În privința celor afirmate la întâlnirea de evaluare şi ţinând cont de rezultatele chestionarelor online, completate de participanţii la INTC din Satu Mare, se poate concluziona că organizatorii se pot bucura de o întâlnire reuşită.

Tot între concluzii trebuiesc amintite acele aspecte de care viitorii organizatori vor ţine cont. Aşadar, la INTC-ul din 2021 se recomandă ca să se pună mai mult accent pe formarea voluntarilor şi în special a animatorilor; să se ofere mai mult spaţiu corurilor de tineret ale diecezelor, aceştia să poată cânta şi în cadrul sfintelor liturghii; să se ofere ocazie formaţiilor compuse din tinerii participanţi să evolueze... La fel, a fost consens în privinţa menţinerii limbii maghiare, alături de cea română, ca a doua limbă oficială a întâlnirii şi conlucrarea în continuare la echilibrul între cele două limbi.

Cu evaluraea din Ardud Vii, biroul de tineret a Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare a predat sarcinile de prim organizator mulţumind tuturor pentru buna colaborare. Următoarea întâlnire a referenţilor de tineret va avea loc între 11 şi 13 martie, anul viitor, la Bucureşti, iar următoarea Întâlnire Naţională a Tineretului Catolic va fi organizat de Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş.
Tags: concluzii  intalnire  nationala  tineret  catolic  
1439 vizite
Distribuie pe