Locale Altele
Luni, 24 Februarie 2020
Luni, 24 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a înălțat catargul și sfințit drapelul național la biserica ortodoxă din cartierul Soarelui
Florin Răchitan  - Sambata, 8 Septembrie 2018

În ziua de Sfântă Maria Mică, așa cum popular este cunoscută sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, un sobor de preoți în frunte cu protopopul ortodox Ioan Socolan a sfințit catargul și înălțat drapelul național la biserica ortodoxă cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” din cartierul Soarelui din Satu Mare.

La Sfânta Liturghie ce a precedat ceremonia de înălțare a drapelului pe catarg au participat numeroase oficialități, printre care ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, vicepreședintele Agenției Naționale de Mediu, Radu Roca, precum și consilieri locali PSD.

Catargul a fost realizat prin grija bisericii, a preotului paroh Coriolan Nastai, iar drapelul a fost donat de Asociația Civică Tempora. Serviciul militar a fost asigurat de un detaşament al unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare. După un scurt ceremonial religios, militarii au înălțat drapelul pe catarg în acordurile imnului național.

Preotul Cristian Boloș a transmis un mesaj din partea Asociației Civice Tempora, despre semnificația Centenarului, jertfa soldaților care s-au luptat pentru realizarea Marii Unire de la 1918.  A transmis totodată salutul col. (R) Voicu Șichet, promotorul ideii de amplasare de catarge în cât mai multe locații (în special curțile bisericilor și unităților de învățământ) și a mulțumit pentru donația făcută.

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Radu Roca, a vorbit și el despre Centenar și despre Marea Unire, mulțumind Asociației Civice Tempora pentru implicarea în activități dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la făurirea României Mari. Manifestarea s-a încheiat cu un scurt moment artistic, fiind interpretate cântece patriotice.

Tags: catarg  drapel  biserica  soarelui  
1169 vizite
Distribuie pe