Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Adrian Cozma a fost ales reprezentant mirean al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Națională Bisericească
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului  - Vineri, 24 Iunie 2022

Chiar în ziua în care Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a aniversat 61 de ani de viață, a prezidat ședința de constituire a Adunării Eparhiale pentru mandatul 2022 – 2026, în cadrul căreia deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a fost desemnat reprezentant mirean al Episcopiei în Adunarea Națională Bisericească.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, urmată de slujba de Tedeum, la Catedrala ”Sfânta Treime” din Baia Mare.

La finalul sfintei slujbe, a urmat un moment festiv în care Preasfinția Sa a primit felicitări, buchete și coșuri de flori din partea credincioșilor și reprezentanților autorităților locale și județene.

În continuare, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, pentru mandatul 2022-2026.

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a participat la ședință în calitate de membru mirean titular. În cadrul ședinței de constituire s-au confirmat membrii aleşi (zece clerici şi douăzeci de mireni) ai Adunării Eparhiale, care s-au constituit în cinci comisii de lucru.

De asemenea, au fost aleşi membrii Consiliului Eparhial (trei clerici şi şase mireni) şi au fost desemnați cei trei membri (un cleric şi doi mireni) care vor reprezenta Episcopia Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Naţională Bisericească.

Cei doi membri mireni aleși de către Adunarea Eparhială să reprezinte Episcopia în Adunarea Națională Bisericească sunt deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea.

„Noi avem de apărat niște valori naționale, culturale, creștine care ne-au definit ca și popor, ca și ținut al acestei țări. Misiunea pe care am primit-o este una de mare responsabilitate și nobilă și mă onorează. Sunt convins că vom putea face multe lucruri bune pentru Maramureș și Sătmar” - a declarat deputatul PNL, Adrian Cozma.

1611 vizite
Distribuie pe