Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sfântă Marie, roagă-te pentru noi!
Florin Răchitan  - Duminica, 15 August 2010

Puhoaie de pelerini s-au îndreptat încă de sâmbătă spre mănăstirile din judeţ, ca să prăznuiască una dintre cele mai mari sărbători religioase deopotrivă pentru credincioşii ortodocşi şi catolici: Adormirea Maicii Domnului sau, aşa cum se cunoaşte în popor, Sfânta Mărie Mare.


 

Nu mai puţin de 15.000 de credincioşi şi-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în veghe şi rugăciuni la mănăstirea din Bixad, printre ei aflându-se şi prefectul Radu Giurcă, împreună cu soţia.


 

La slujba de duminică din curtea mănăstirii, din cauza caniculei ucigătoare, au rezistat doar vreo 5.000 de credincioşi, foarte mulţi dintre ei sosiţi acasă de pe meleaguri străine şi rugându-se la Maica Domnului să-i ajute în aceste vremuri grele şi pentru ei.


 

Printre cei care înălţau cântece de slavă Fecioarei Maria s-a aflat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat, deputatul Gheorghe Ciocan, nelipsit de la mănăstirea din Bixad la toate praznicele de Sfânta Mărie Mare.
 

 

Sfânta slujbă de duminică a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de protopopul de Oaş, Mihai Feher, după care obştea mănăstirii a împărţit mii de sarmale pregătite pentru credincioşi.


 

Mare sărbătoare a fost şi pentru credincioşii catolici şvabi din Turulung, unde se organizează în fiecare an cel mai mare Chirbai de Sfântă Mărie din judeţ.


 

Fiul satului, episcopul romano-catolic Eugen Schonberger, şi-a oficiat la biserica din localitate slujba de argint cu care a celebrat cei 25 de ani de când se află în slujba lui Dumnezeu şi a credincioşilor.


 

La slujbă a participat toată suflarea satului, împreună cu rudele stabilite demult în Germania, dar care se întorc în fiecare an acasă în această perioadă.

7210 vizite
Distribuie pe