Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În slujirea vieții
Episcopia Romano-Catolică  - Luni, 10 Octombrie 2011

Sâmbătă a avut loc întâlnirea diecezană a tinerilor romano-catolici români, la Huta Certeze, subiectul principal fiind voluntariatul și ajutorarea nevoiașilor.


 

Peste 170 de tineri catolici din Dieceza Satu Mare s-au adunat în Biserica „Sfântul Ioan Nepomuk” din Huta Certeze pentru a fi împreună o zi întreagă. „În slujirea vieții”- a fost gândul principal de la care au pornit, încercând să-și găsească propria cale în voluntariat, în ajutorarea nevoiașilor.


 

La începutul întâlnirii, după prezentarea grupurilor venite din diferite parohii, preotul Vasile Tofană – călugăr iezuit – a vorbit despre relația a omului cu Tatăl nostru, despre importanța încrederii în El, pornind de la relația Sfântului Paul cu Dumnezeu: „Pregătiţi-vă să fiţi uimiţi. Pregătiţi-vă să fiţi puşi în situaţia în care oamenii pe care vă bazaţi nu mai sunt acolo. Şi atunci ce vă rămâne? Vă rămâne Cristos, aşa cum i-a rămas şi Sfântului Paul. El a învăţat să fie mulţumit în orice împrejurare, a învăţat din experienţă. Nimeni nu poate învăţa - sau de cele mai multe ori nu învăţăm - din experienţa altora. Vrem să facem experienţele noastre. Să aveţi încredere în puterea lui Dumnezeu, care vă întărește în situațiile prin care treceți în viață”.

 

După cuvintele părintelui Vasile Tofană au urmat prezentările instituțiilor de caritate din Dieceza Satu Mare, având ca scop aducerea la cunoștința tinerilor a posibilităților de implicare în activitatea acestora. Astfel, Beáta Fetykó a vorbit despre Caritas, Vasile Nevezi despre Serviciul de Ajutor Maltez, Bogdan Iluțiu despre Fundația de voluntari „Somaschi” din Baia Mare, dar și surorile de la Fundația „Sacro Cuore”, ca și alte persoane cunoscute din dieceză, despre activitățile lor caritabile.


 

Cu mesajele persoanelor implicate în ajutorarea nevoiașilor, tinerii au plecat la discuțiile în grupuri, încercând să-și găsească răspunsuri la întrebările formulate: Ce mi-a plăcut din prezentări? Ce aș putea face ca voluntar? Care sunt bucuriile și greutățile voluntariatului? La sfârșitul discuțiilor, fiecare grup a prezentat ideea proprie despre voluntariat.


 

Liturghia sfântă a fost oficiată de Frantz Gheorghe Felix, călugăr minorit și parohul bisericii din Orașu Nou, împreună cu preoții și călugării prezenți. În predica sa, părintele Felix a vorbit despre slujirea lui Dumnezeu prin semenii noștrii: „Dacă vom căuta să slujim viața şi  pe Dumnezeu, cu siguranță îi vom slujim și pe cei din jurul nostru. Cine este Dumnezeu? Unde este Dumnezeu? Este în tine, în mine, în el, în noi toți! Căci orice om pe care îl întâlnim seamănă cu Tine, Doamne! Dumnezeu este mai ales în cei bolnavi, în cei părăsiți”.

7868 vizite
Distribuie pe