Luni, 08 Februarie 2016 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZone

CAUTA     Web  satumareonline.ro       
Mii de credincioşi sătmăreni l-au întâmpinat pe Patriarhul României
Florin Răchitan - Luni, 02 Iulie 2012

Pentru prima dată în istoria postdecembristă un Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în persoana Prea Fericitului Daniel, a vizitat judeţul Satu Mare, poposind la Negreşti-Oaş şi în capitala judeţului, unde a fost întâmpinat de mii de credincioşi dornici să participe la această mare sărbătoare creştină.

 

Vizita la Negreşti-Oaş a fost ocazionată de sfinţirea Catedralei „Duminica Tuturor Sfinţilor” din centrul oraşului, moment care a atras o mulţime mare de credincioşi sosiţi din toată Ţara Oaşului, dar şi din Maramureş.
 

 

Prea Fericitul Daniel a fost însoţit de un numeros sobor de mitropoliţi, arhiepiscopi, episcopi, preoţi şi diaconi sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, aceştia fiind întâmpinaţi de oficialităţile locale şi judeţene, în frunte cu primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram şi mulţi primari din comunele Ţării Oaşului.


 

După ceremonia de târnosire, a urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Prea Fericitul Daniel a făcut referiri la strădaniile tuturor celor care şi-au adus contribuţia, timp de 20 de ani, la construirea impunătorului lăcaş de cult din capitala Oaşului şi i-a recompensat cu diverse titluri şi diplome pe cei care s-au făcut remarcaţi în aceste demersuri.
 

 

Astfel, protopopul de Oaş, Mihai Feher, a primit Crucea Patriarhală pentru clerici, iar fostul primar al oraşului, Nicolae Bura, a primit aceeaşi Cruce Patriarhală, pentru laici. Diverse alte distincţii au mai primit preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, senatorul Valer Marian şi deputatul Gheorghe Ciocan.
 

La rândul lui, Patriarhul României a primit din partea primarului Aurelia Fedorca titlul de cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş.


 

După agapa creştinească la care au fost invitaţi toţi credincioşii care au înfruntat soarele dogoritor, suita Patriarhului Daniel şi-a continuat drumul spre Satu Mare, unde a fost aşteptată de o mare mulţime adunată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, în frunte cu primarul Dorel Coica şi cei doi viceprimari, Marcela Papici şi Radu Roca.
 

 

Pe o căldură înăbuşitoare, Patriarhul României a adresat credincioşilor o cuvântare scurtă, în care s-a referit la apropierea spirituală pe care a simţit-o la sfârşitul acestei săptămâni de oamenii de pe meleagurile sătmărene şi maramureşene, în ciuda depărtării geografice.


 

Prea Fericitul Daniel a oferit preotului paroh Aurel Donca, dar şi oficialităţilor locale, icoane şi cărţi sfinte, după care, în aplauzele mulţimii, primarul Dorel Coica i-a oferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, în baza primei Hotărâri a noului Consiliu Local.


 

La plecare, Patriarhul României a fost înconjurat de mulţimea de oameni dornici să primească binecuvântările pe care Prea Fericitul Daniel le-a împărţit cu generozitate.

Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
1
Pareri (14)
Autor : nuconteaza
poza a fost distribuita pe portalul facebook,si deja nicaieri nu se gasii
(04-07-2012,14:40)
Autor : nuconteaza
oare unde a disparut o fotografie despre "sfinti" ,pe care era si Daniel cu masina sa de 80.000euro, Catedrala in valoare de 8-900 de MILLIOANE de euro si ca in Romania sunt peste 38.000 de biserici si spitale nici 400 .......
(04-07-2012,14:38)
Autor : aabbcc
Marcela Papici - Agent turism Agentia Symbt..r , membra Rotary Club Satu Mare - aici era si Albu care era desemnat initial dar 2 erau deja prea multi , respectiv Radu Roca - veterinar , presedintele asociatiei medicilor veterinari pe judet . Eu zic ca avem toate sansele ca alaturi de dr.Coica sa fim primul judet la nivel national in care sanatatea sa fie privatizata sub egida "Sanatatea familiei tale - Cabitele Dr.Coica "
(02-07-2012,14:18)
Autor : aabbcc
Din pacate BOR romanesc este corupt , adevarata credinta se rezuma a celor putini credinciosi care cred in cel de sus si doar atat. barbosii astia nu mai au credinta , pentru ei aceasta manifestare este un job si nimica mai mult. Cu programari vizite etc. Totul se rezuma la business. Se stie ca unul din cele mai profitabile profesii din tara este cea de preot ortodox, indiferent cine ce spune. Stim bine practicile inclusiv de la tara unde pretotii sunt tinuti de bunurile enoriasilor etc. Incet incet oamenii sper sa se trezeasca si sa creada in cel de sus din propria initiativa si cu sufletul , caci prea multi ii divinizeaza pe acesti barbosi care traiesc pe spinarea lor. Credinta si linistea sufleteasca se poate gasi si fara a merge la biserica, poti sa te rogi si acasa sau unde doresti. Dar trendul la noi e sa mergem la biserica sa ne aratam tzoalele , sa stam in primul rand rezervat VIP si sa dam cat mai multi bani dar sa ne si vada lumea evident.
(02-07-2012,13:53)
Autor : ioana
Rachitan,Silaghi si Ştef nus cetăţeni maghiari?
(02-07-2012,12:38)
Autor : ioana
Mi-e scarba de imixtiunea Bisericii in politica şi de afisarea gunoaiele politice alaturi de cei sfinti!!!
(02-07-2012,12:35)
Autor : popa
asta ne trebuie nou pe bani publici. si inca un lucru. Toate Hotelul City a fost rezervat pentru parinte Daniel din banii publicidar stiti cine am ai dorbit in hotelul ziua respectiv tot pe baii publici ? Va spun eu musafirii lui Domnu primar cica a fost nunta fetitei sale! a inceput …….. asta na trebuit.
(02-07-2012,12:33)
Autor : popa
Talpra Magyar!Seggre oláh!Bujj coica az asztal alá :)
(02-07-2012,12:30)
Autor : popa
Faina deviza de pe stema fericitului:paşteţi oile mele...da fraza a doua nu e trecut㪠că lăna tot eu vo tund da pănă la piele...
(02-07-2012,12:27)
Autor : gojo
dikk cse de barbosi kalugyeri olahopincari+cetatenii maghiari Stef si Silaghi:)
(02-07-2012,12:19)
Autor : sniper
Fotografii facute cu mestesug,200 de oameni arata parca ar fii 20 000 ..... :))))
(02-07-2012,12:16)
Autor : andromeda
Realitaea tv cat si celalate mijloace electronice mass media nau zis un cuvant despre aceasta vizita......
(02-07-2012,12:13)
Autor : popion
degeaba ai lins Rachitane,mai un pic siti da Valer viteza
(02-07-2012,12:12)
Autor : aabbcc
"..,primarul Dorel Coica i-a oferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, în baza primei Hotărâri a noului Consiliu Local."- lingusire pe fata , mai nou aceste onoruri se dau pe pe lingusire. Ce a facut asta ca sa primeasca titlul acesta ? Pentru ca a vizitat judetul sau ce ? ori pentru ca sfintit ceva ? Sa fim seriosi o vrajeala , probabil multumire ca dupa slujbe prin bisericile din judet se zicea ca oamenii sa voteze cu Coica. Apropos stiambil lucratori ai mass media , incercati sa va interesati despre afacerile usl cu patriarhia si cum se spala banii cu ajutorul lor , desigur cu un mic comision de gestiune.
(02-07-2012,09:34)
1
Vizite : 1725
Religie

Scrisoare pastorală de Crăciun
Joi, 24 Decembrie 2015
De Crăciun, privim şi noi spre Bethleem. Spre ieslea săracă unde Dumnezeu Fiul a coborât în chip de prunc. În această zi Cuvântul s-a făcut trup. A devenit om şi a locuit între noi. Din Bethleem a apărut lumina lumii. Viaţa lui Cristos, Dumnezeu adevărat şi om adevărat, este minunată.
Paradă cu lampioane, de Ziua Sfântului Martin, la Satu Mare
Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam împreună cu Liceul Teoretic German Johann Ettinger, Organizaţia Caritas şi Comunitatea Germană a bisericii Calvaria organizează în data de 14 noiembrie...
Simpozion „300 de ani de la nașterea Episcopului Grigore Maior”
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
În data de 6-7 noiembrie 2015 se va desfășura la Tășnad, respectiv Satu Mare Simpozionul de comemorare a Episcopului Greco Catolic Grigore Maior, întrucât se împlinesc 300 de ani.
Icoana Făcătoare de Minuni va fi expusă la Prilog
Vineri, 26 Iunie 2015
Ordinul Sfântul Vasile cel Mare, provincial „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și parohia Greco-Catolică vă invită la sărbătoarea hramului care se va celebra la Prilog la 29 iunie 2015.
Procesiune de Hramul Diecezei Romano-Catolice a Sătmarului
Duminica, 14 Iunie 2015
Mii de credincioşi din judeţele Satu Mare şi Maramureş, dar şi din regiunile învecinate din Ungaria şi Ucraina, au participat duminică, în centrul municipiului Satu Mare, la slujba religioasă şi procesiunea anuală de celebrare a Hramului.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici