Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mesajul episcopului Eugen Schönberger înaintea alegerilor
Episcopia Romano-Catolică Satu Mare  - Joi, 6 Decembrie 2012

Dragii mei credincioşi!

 

Peste câteva zile se va desfăşura un important eveniment al vieţii noastre sociale - alegerile parlamentare. Biserica a primit de la Cristos misiunea de a vesti Evanghelia tuturor oamenilor.

 

Mesajul Său este valabil în egală măsură în toate domeniile vieţii sociale, politice, individuale şi comunitare: învăţătura socială a Bisericii nu reprezintă un amestec nelegitim.

Aceasta are dreptul să ducă o muncă de evanghelizare în contextul social în care se desfăşoară viaţa omului, pentru a face să răsune mesajul eliberator al Evangheliei (cf. Compendiului de Doctrină Socială a Bisericii, 70).

În lumina Evangheliei cunoaştem că apărarea vieţii şi familiei, educarea tineretului, preţuirea muncii, respectarea demnităţii umane sunt acele valori de care trebuie să ne ataşăm necondiţionat.

 

Însă mulţi şi-au pierdut speranţa în viitor, au devenit indiferenţi, spunând: nu mă duc la alegeri, oricum totul este degeaba. Noi, creştinii, nu putem împărtăşi această deznădejde. Suntem răspunzători pentru propriul nostru viitor în faţa lui Dumnezeu. De aceea, pentru omul credincios, participarea la alegeri este o îndatorire de conştiinţă morală, asupra căreia ne atenţionează şi Biserica.

Desigur, ascultându-şi propria conştiinţă morală, toţi credincioşii să-i voteze pe acei reprezentanţi ai partidelor despre care sunt convinşi că îşi asumă din inimă şi suflet valorile noastre spirituale, sociale şi naţionale, pentru care vor face totul, după propriile lor posibilităţi.

Mă rog lui Dumnezeu pentru credincioşii mei, ca să decidă plini de curaj şi înţelepciune.

 

† Eugen, episcop

1331 vizite
Distribuie pe