Locale Altele
Vineri, 25 Septembrie 2020
Vin, 25 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Slujba inaltatoare la cea mai veche biserica ortodoxa din Carei
Consiliul Judetean Satu Mare  - Luni, 18 Februarie 2013

PSS Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminica o slujbă religioasă la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Carei.


La slujba religioasă au asistat, alături de numeroși credincioși, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram, primarul Careiului, Eugen Kovacs, senatorul Valer Marian, deputații Ovidiu Silaghi și Octavian Petric, fostul deputat Gheorghe Ciocan, consilierii județeni Iosif Pinter, Maxi Rodica, Ioan Viman și Cosmin Bota.


PSS Iustin Sigheteanul le-a spus credincioșilor că oficiază pentru prima dată în ultimii 10 ani o slujbă în cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din Carei. PSS Iustin Sihgheteanul a promis ca va mai veni la Carei la mijlocul acestui an pentru a sfinți picture de la catedrala ortodoxă din municipiu. Totodată, PSS Iustin Sigheteanul a promis că va sfinți și altarul de vară al Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, după ce va fi finalizat.


Episcopul vicar a profitat de ocazie pentru a mulțumi Consiliului Județean Satu Mare, președintelui Adrian Ștef și vicepreședintelui Mircea Govor, pentru titlul primit în urmă cu o săptămână, acela de Om al anului 2012 în județul Satu Mare.

1396 vizite
Distribuie pe