Locale Altele
Luni, 24 Februarie 2020
Luni, 24 Feb 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Guvernul PDL- PSD se face fără UDMR
Cotidianul  - Duminica, 14 Decembrie 2008
Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, sâmbătă, că reprezentarea politică a viitorului guvern va fi asigurată de PDL şi PSD, că UDMR nu participă la această coaliţie, şi că "Parteneriatul pentru România" se semnează duminică de cele două partide.

Boc a precizat însă, citat de NewsIn că deşi nu face parte din coaliţia de guvernământ, UDMR va avea o reprezentare doar la nivel de secretari de stat. Potrivit liderului PDL, soluţia adoptată de PSD şi PDL în legătură cu participarea UDMR permite fiecărui partid să rămână "în mandatul şi cuvântul dat".

Liderii UDMR au refuzat categoric oferta PDL

"Nimeni nu poate să decidă în numele nostru. Dacă se va menţine acestă hotărâre, vom trece în opoziţie. Ori intram de tot la guvernare ori deloc ", a spus Marko Bela. La randul său, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă la Realitatea TV, după ce Emil Boc şi Mircea Geoană au anunţat că UDMR nu va intra în coaliţia de guvernare, că Uniunea îi aşteaptă pe cei de la PDL după divorţul de PSD.

"Noi nu ne-am certat cu PD-L, ne despărţim în relaţii amicale, vom discuta atunci când se va pronunţa divorţul, pentru că acest lucru se va întâmpla. Ei au încercat tot ce era posibil, dar din cauza sensibilităţii PSD nu a fost posibilă şi o coaliţie din care să facă parte şi UDMR", a declarat liderul UDMR.

Liderul PSD, Mircea Geoană, explicat la finalul discuţiilor cu PDL că social-democraţii au insistat ca UDMR să nu facă parte din guvern nu ca un "gest împotriva minorităţii maghiare", ci ca se să asigure paritatea perfectă între PSD şi PDL. El a mai spus că PSD va primi un post de vicepremier, care va avea "atribuţii importante", iar celelalte ministere vor fi împărţite apoi în mod egal. Întrebat dacă va face parte din viitorul guvern, Geoană a spus nu şi a precizat că ales o funcţie importantă în stat. El vizează postul de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat.

"Parteneriatul pentru România" va fi semnat duminică, după ce documentul va fi lecturat de forurile statutare ale PSD, a mai informat liderul social-democrat.
Tags: guvern  psd  pdl  
1003 vizite
Distribuie pe