Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
E vremea piţipoancelor
Gândul  - Duminica, 21 Decembrie 2008

După ce vineri seara deputaţilor le-a fost băgată pe gât candidata PDL pentru şefia Camerei, fosta Miss România, Roberta Anastase, sâmbătă ne-am putut delecta cu alte două „minunăţii” audiate în comisiile de specialiate ale Parlamentului: candidata pentru conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, care s-a remarcat până acum doar prin amiciţia cu mezina familiei Băsescu şi cu unele mici scandaluri legate de studiile sale universitare, şi candidata pentru şefia Ministerului Turismului, Elena Udrea, cunoscută mai mult ca „blonda lui Băsescu”.

Ministrul desemnat al Turismului s-a prezentat în faţa comisiilor de specialitate din Parlament pentru a-şi susţine programul la viitorul loc de muncă. Îmbrăcată sobru, în negru, din cap până-n picioare, aceasta a venit emoţionată în faţa colegilor parlamentari, fiind chemată la audieri mai repede decât era prevăzut.

Ajunsă în acelaşi timp cu Vasile Blaga, acesta a lăsat-o prima la examinare. Udrea a început să vorbească despre potenţialul turistic al României: “Avem litoralul Mării Negre, ăăăă, avem Dunărea, apele, râurile din interior, avem munţi. Putem face turism balnear, rural”. Ea nu i-a uitat nici pe românii credincioşi, pe care vrea să-i trimită în pelerinaje la mănăstiri: “Putem face turism cultural si religios, pentru că avem mănăstirile din Nordul Moldovei, avem mănăstirile din lemn din Maramureş, avem muzee”.

După acest exordiu patriotic, ea a evidenţiat avantajele reînfiinţării unui minister al Turismului şi şi-a prezentat, uitându-se tot timpul pe o foaie, proiectele. În principiu, îşi doreşte ca românii să nu mai prefere litoralul bulgăresc celui românesc “este foarte importantă prioritizarea proiectelor legate de litoralul nostru” şi pentru asta are câteva planuri, cum ar fi sporirea liniştii în staţiunea Mamaia prin crearea unor “insule” artificiale, în apropierea litoralului, pe care să se construiască tot felul de “facilităţi” de petrecere a timpului liber , “ecologizarea spaţiilor de turism”, dar şi crearea unui parteneriat între judeţele Constanţa şi Tulcea, astfel încât turiştii care se duc la mare în România să poată merge şi in croaziere pe în Deltă.

Vosganian: “Nu-mi vine să cred că v-aţi făcut programul după ureche”

La întrebări, Elena Udrea a început să se cam fâstâcească. Emoţiile îşi spun cuvântul: mulţimea de “ăăăă-uri”, “îîîî-uri”, dar şi exprimările stângace “voi continua şi susţine în continuare” îşi fac loc în răspunsurile sale. Văzând-o un pic stingherită, Varujan Vosganian, actualul ministru al Finanţelor, a asigurat-o, ironic, că membrii comisiilor nu-i vor cere imposibilul: “E drept că e un domeniu nou pentru dumneavoastră, trebuie să vă lăsăm ceva timp să vă familiarizaţi”.

Dar la afirmaţia lui Udrea că "datele de ultimă oră privind informaţiile despre ceea ce a rămas după această guvernare ne-au făcut să reevaluăm multe din planuri", Vosganian n-a mai tolerat situaţia şi a ripostat: “Nu-mi vine să cred, doamnă, că v-aţi făcut proiectul după ureche, în necunoştinţă de cauză, şi nu aţi avut în vedere situaţia oficială”. În continuare, el i-a sugerat să nu se bazeze, cumva, pe “greaua moştenire a liberalilor”: “Vă rog să nu vă înfrânaţi elanurile electorale din aceste motive”. Udrea e buimăcită, dar intervine salvator pedelistul Cristian Boureanu: “Eu zic să ne oprim aici, domnule”. Sare acum în ajutor şi pesedista Aura Vasile, care încearcă s-o scutească pe Elena: “N-aţi spus dumneavoastră că economia duduie? Acum veniţi şi spuneţi că nu e chiar aşa? Nu mă întrerupeţi, vă rog să mă lăsaţi să vorbesc”. Elena Udrea se relaxează şi mustăceşte: are apărători vajnici, n-are de ce-şi face griji. Votul final i-a confirmat speranţele: candidatura sa a trecut de comisii cu 22 de voturi pentru, 3 împotrivă şi 2 abţineri. “Acum ne mai rămâne un singur hop – zice ea – votul în plen”.

Tags: elena  udrea  audiata  
2010 vizite
Distribuie pe