Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Băsescu: În doi ani, România va avea 700 km de autostradă
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 11 Martie 2009
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri seara, într-un interviu acordat postului Antena3 că în doi ani România va avea 700 de kilometri de autostradă.

În acelaşi timp, preşedintele a criticat aspru costurile cu o treime mai mari pentru kilometrul executat în România faţă de celelalte ţări europene.

"Peste doi ani, vom avea şi noi 700 de kilometri de autostrăzi în total, vă asigur", a spus preşedintele, răspunzând unei întrebări pe tema infrastructurii, în care realizatorul TV a dat exemplul Poloniei, stat care are circa 700 de kilometri de autostradă faţă de puţin peste 200, cât are România.

În opinia şefului statului, un kilometru de autostradă ar trebui să coste, în România, cu 30 la sută mai puţin decât preţul într-o ţară din Europa de Vest, preşedintele Băsescu explicând, tehnic, diferenţele de cost.

Preşedintele a acuzat şi o serie de prevederi legislative, condiţii pentru accesarea contractelor de construcţie de autostrăzi care, în opinia sa, sunt factori ce contribuie la creşterea preţurilor.

Şeful statului a vorbit despre cerinţa imperativă ca orice firmă candidată pentru a obţine un contract de execuţie de autostrăzi să aibă o experienţă de minimum 500 de kilometri realizaţi.

"Astfel se ajunge la situaţia în care la licitaţie participă doar firmele mari, care însă nu sunt reprezentate decât de un om cu un laptop şi, eventual, de un altul care îi cară laptop-ul, căci lucrările se execută tot cu firme româneşti, dar cu preţurile din afară", a declarat şeful statului, citat de Mediafax.
Tags: basescu  autostrada  kilometri  
1128 vizite
Distribuie pe