Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Guvernul se preface că scapă de bugetari
Gândul  - Joi, 13 August 2009

Disponibilizările în rândul bugetarilor din agenţiile guvernamentale stau sub semnul haosului. 15 miniştri au ieşit, ieri, după şedinţa de Guvern, pentru a anunţa că mai dau afară oameni, îi mută pe alţii dintr-o parte în alta, fac economie.

Ministrul Finanţelor nu a fost în stare, însă, să spună numărul exact al disponibilizărilor şi nici să prezinte cifra totală a economiilor făcută în urma acestei acţiuni. Nici premierul Boc nu a pronunţat cifre rezumându-se la a exemplifica situaţia de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru a exclama: " Gata cu asemenea golăneală"!

Din calculul făcut de Gândul, rezultă că, per total, e vorba despre 14.354 de posturi, numărul angajaţilor disponibilizaţi fiind imposibil de calculat. Topul celor care dau afară este condus de ministrul Economiei, Adriean Videanu, care urmează să disponibilizeze 5.400 de angajaţi până la finalul acestui an, din societăţile comerciale şi companiile aflate în subordinea sa.

La capătul celălalt al clasamentului este ministrul Turismului, Elena Udrea. Demnitarul nici nu a participat, ieri, la şedinţa de Guvern. De la cabinetul său ni s-a transmis că: „Nu este plecată în concediu şi nici în teritoriu. A avut altă şedinţă în Bucureşti. Nu era necesară prezenţa sa la şedinţa de Guvern pentru că nu s-a discutat despre proiecte pe turism. Oricum, am avut un secretat de stat la şedinţă”, a declarat pentru Gândul una dintre consilierele doamnei ministru.

În ceea ce priveşte reorganizarea, Ministerul Turismului spune că nu are ce să „taie” deoarece şi aşa sunt prea puţini angajaţi în instituţie. Vor pleca 34 de oameni doar din cadrul unui Institut Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Turism, singura agenţie din subordinea ministerului.

Oricum, din calculele Gândul, reiese că, cu toate tăierile făcute, la care se adaugă zilele fără plată de concediu forţat în care vor fi trimişi bugetarii, Guvernul tot mai trebuie să facă rost de 800 de milioane de euro, pentru a plăti pensiile şi salariile.

Tags: guvern  disponibilizari  bugetari  
988 vizite
Distribuie pe