Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Traian Băsescu va candida independent
Cotidianul  - Luni, 7 Septembrie 2009

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a confirmat în exclusivitate pentru Cotidianul că Traian Băsescu va candida independent şi că PDL este autorul articolului din Legea alegerii preşedintelui României, care permite unui independent să fie susţinut de un partid politic, introdus exact în acest scop.

 

Confirmarea a venit ieri de la liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, cel care a recunoscut într-o declaraţie acordată ziarului Cotidianul că partidul său este autorul modificării aduse Legii alegerii preşedintelui României - ordonanţa de urgenţă a fost elaborată de Ministerul Administraţiei şi Internelor - prin care un candidat independent poate fi susţinut de către un partid politic sau de către o alianţă.

Rugat să se pronunţe asupra acestui articol, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader (fost secretar de stat în MAI în timpul guvernului Tăriceanu I - n.a.), a afirmat categoric: „Este propunerea noastră“.

 

„Am făcut-o pentru Traian Băsescu. Dânsul nu poate candida decât ca independent. Legea în vigoare îi dădea dreptul să fie susţinut de un partid politic, dar existau unele probleme legate de declaraţia de acceptare a candidaturii. Este vorba de o scăpare a legii din 2004. Dacă nu se introducea în ordonanţa de urgenţă acest articol, oricând şi oricine putea contesta dosarul de candidat al lui Traian Băsescu din cauză că declaraţia de acceptare a candidaturii nu era în concordanţă cu legea“, ne-a precizat Toader.

Tags: basescu  candidat  independent  
1624 vizite
Distribuie pe