Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD şi PD-L şi-au spus "Adio"
Evenimentul Zilei  - Joi, 1 Octombrie 2009
Premierul Emil Boc a rămas doar cu 10 oameni în echipă. Miniştrii PSD au demisionat din Guvernul Boc, aşa cum au anunţat încă de dimineaţă.

Dan Nica, ministrul revocat din funcţie de Emil Boc, decizie care a determinat ieşirea din Guvern a PSD, a formulat mesajul de "adio" al social-democraţilor. Miniştrii care s-au retras astăzi de la guvernare au reiterat ideea că principalul vinovat este Traian Băsescu. 

La rândul lui, Mircea Geoană, liderul PSD, a susţinut că preşedintele Traian Băsescu a reuşit să facă ceea ce a făcut în ultimii cinci ani- să provoace o criză politică care se suprapune peste una economică.

Prin revocarea ministrului Administraţiei şi Internelor Dan Nica, şeful statului a arătat că este principalul iniţiator şi responsabil al acestei crize, susţine Geoană. Până în acest moment, preşedintele Traian Băsescu nu a reacţionat. Şeful statului se află la
Cluj

, la deschiderea anului universitar, unde a jucat hora cu studenţii.

Dan Nica a reluat discursul cu evidentă tentă electorală. Înconjurat de miniştrii PSD, având în fundal însemnele Guvernului României, Dan Nica a plasat întreaga răspundere pe umerii lui Traian Băsescu, ai premierului Emil Boc şi ai PD-L, sugerând că aceştia ar favoriza grupurile de crimă organizată şi mafia.

Nica invocă mafia şi grupurile de crimă organizată

El a mai susţinut că foştii parteneri de guvernare au demosntrat că sunt dispuşi să facă orice pentru a câştiga cu orice preţ alegerile prezidenţiale. În timp ce miniştrii PSD ar fi avut ca unic scop interesul cetăţeanului, PD-L şi Traian Băsescu au sacrificat totul pentru bătălia electorală şi au blocat măsurile anticriză, a fost mesajul social-democraţilor. Nica a declarat că i se pare imoral ca guvernul să ia măsuri de reducere a cheltuielilor pentru bugetari, în timp ce "miliarde de lei se sifonează către grupările de crimă organizată şi mafiote".

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor a mai spus că a încercat să facă tot posibilul pentru stoparea fraudelor electorale, însă a fost răsplătit prin revocare."Toate eforturile noastre au contat mult prea puţin în faţa dorinţei lor de a câştiga alegerile. Le-am spus să abandoneze furtul şi să lase românii să aleagă singuri", a msi susţinut acesta.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost ultima care a ajuns la Palatul Victoria şi şi-a depus demisia, întrucât a rămas blocată în trafic. Aflat în Spania, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Victor Ponta şi-a trimis demisia prin intermediul socrului său, Ilie Sârbu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a mai spus astăzi că prin numirea lui Vasile Blaga ca interimar la MAI este evidentă intenţia de a frauda scrutinul din noiembrie, atâta timp cât liderul PD-L este şi şeful de campanie pentru alegerile prezidenţiale.

PSD are în Guvernul Emil Boc nouă miniştri: Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian Diaconescu, ministrul Afacerilor Externe, Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, Marian Sârbu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, Nicolae Nemirschi, minstrul Mediului, Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri, şi Victor Ponta, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. Dan Nica ocupa şi postul de vicepremier.

Tags: coalitie  rupere  guvern  
697 vizite
Distribuie pe