Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Băsescu joacă hora şi lansează noul guvern 2 în 1
Gândul  - Vineri, 2 Octombrie 2009

"Nu e un lucru bun, dar e departe de a fi o tragedie." Aşa a comentat, aseară, preşedintele Băsescu plecarea PSD din Guvern.

Băsescu a explicat că nu putea să nu accepte propunerea de remaniere făcută de prim-ministru, deoarece ar fi fost neconstituţional şi ar fi "pulverizat autoritatea premierului în interiorul echipei guvernamentale", ceea ce, spune Traian Băsescu, "niciun preşedinte nu ar face".

A anunţat apoi că a semnat decretele de revocare a tuturor miniştrilor PSD-işti, făcând o paranteză pentru a-l numi "mincinos" pe Dan Nica, uitând că a promis, în timpul guvernării Tăriceanu, că nu va accepta astfel de propuneri de la premier fără să primească şi numele înlocuitorilor. Înlocuitorii, de altfel, erau deja stabiliţi.

Premierul a convocat o şedinţă de guvern la ora 19 pentru a anunţa ce ministere pesediste va prelua fiecare ministru pedelist.

Astfel, Boc se va ocupa şi de Educaţie, Udrea va prelua şi Ministerul Mediului, Predoiu va coordona şi Ministerul de Externe, Videanu îşi va rupe timp pentru a gestiona şi treburile din Ministerul Sănătăţii, Berceanu va împărţi Transporturile cu Ministerul Agriculturii, iar Pogea, de la Finanţe, se va certa pe salarii, sporuri şi pensii cu Pogea de la Ministerul Muncii, mai puţin vizibilul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, va prelua la fel de puţin vizibilul minister al IMM-urilor.

În fine, Luminiţa Plăcintă se extinde de la Tineret şi Sport la Relaţia cu Parlamentul. La câteva minute după ce Traian Băsescu îşi încheia discursul la Cotroceni, Emil Boc ieşea la Palatul Victoria pentru a anunţa Guvernul 2 în 1 explicând că, odată cu plecarea pesediştilor, se reduc costurile, se măresc pensiile şi se bagă banii în infrastructură.

Tags: basescu  hora  guvern  
1334 vizite
Distribuie pe