Locale Altele
Luni, 8 Martie 2021
Luni, 8 Mar 2021
Guvernul Boc II a picat
Evenimentul Zilei  - Marti, 13 Octombrie 2009
Deputaţii şi senatorii au aprobat astăzi moţiunea de cenzură "11 împotriva României", astfel încât Guvernul Boc II a fost demis. Este pentru prima oară, în istoria post-decembristă, când un guvern este demis de către Parlament, prin adoptarea unei moţiuni.

Scorul anunţat iniţial a fost de 258 de voturi pentru moţiune. Pentru a dărmâna guvernul, opoziţia avea nevoie de 236 de voturi din totalul de 471 de parlamentri. PSD, PNL şi UDMR însumau 279 de voturi.

Preşedintele trebuie să desemneze un nou premier, după consultarea partidelor parlamentare.

Constituţia nu îi impune lui Traian Băsescu un termen limită până la care trebuie să vină cu o propunere.Oficial, rezultatul votului a fost de 254 de voturi pentru moţiune, 176 împotrivă şi 4 voturi anulate.

Discursurile liderilor politici au fost marcate de acuzaţii dure. Premierul Emil Boc a susţinut că "fraţii de cruce" PSD şi PNL nu au învăţat nimic din lecţia suspendării lui Traian Băsescu şi că se opun eliminării pensiilor de lux.

Preşedintele social-democrat Mircea Geoană i-a comparat pe cei de la PD-L cu comuniştii, în vreme ce liderul PNL Crin Antonescu a spus că Guvernul Boc a bătut recordurile în materie de demagogie, populism şi corupţie, încercând să cumpere voturile parlamentarilor opoziţiei.

Tags: guvern  boc  cazut  
1092 vizite
Distribuie pe