Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
PSD contestă rezultatul alegerilor şi exclude colaborarea cu PD-L
Gândul  - Luni, 7 Decembrie 2009

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, după o şedinţă cu liderii de organizaţii, că partidul va contesta alegerile, el aşteptând verdictul Curţii Constituţionale în acest sens.

"Evident că da", a răspuns Geoană, întrebat fiind dacă o contestare a rezultatului scrutinului de duminică poate duce la repetarea alegerilor.

Liderul PSD a arătat că niciodată nu a existat o diferenţă atât de mică între doi candidaţi, alegerile prezentând "semne de masivă fraudare".

"Contestarea alegerilor nu este legată exclusiv de persoana mea. PD-L şi Traian Băsescu folosesc mijloace cu mult dincolo de regulile democratice", a adăugat Geoană.

El a mai spus că, împreună cu liderii partidului, a decis păstrarea majorităţii de 65%, alături de PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. "Am luat decizia de a merge în continuare într-o majoritate şi excludem orice formă de colaborare cu PD-L, partid complet dependent de Traian Băsescu", a declarat Geoană, subliniind că PSD va continua "contactele" cu formaţiunile din "majoritatea consolidată".

Surse din interiorul PSD ne-au precizat că Mircea Geoană le-a reproşat colegilor din staff-ul de campanie, inclusiv lui Viorel Hrebenciuc şi lui Valeriu Zgonea, faptul că aceştia au ştiut că va pierde alegerile în faţa lui Traian Băsescu şi l-a lăsat, duminică seară, să se facă de râs ţopăind de bucurie, pe scena din Kiseleff, că a câştigat.

Tags: psd  alegeri  contestare  
2468 vizite
Distribuie pe