Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Sex oral cu Geoană - aşa spune Patapievici
Gândul  - Joi, 10 Decembrie 2009
Într-un interviu apărut în Spania, în ziua alegerilor prezidenţiale, Patapievici susţine că preşedintelui Traian Băsescu i-a fost oferită, în campania electorală, o casetă cu Mircea Geoană "primind sex oral". Reacţia lui Geoană: "Patapievici umblă cu porcării".

Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, susţine, în publicaţia spaniolă La Vanguardia, că preşedintele Traian Băsescu a refuzat să folosească această casetă împotriva contracandidatului său.

La o întrebare despre filmuleţul în care şeful statului apare lovind un copil, Patapievici, un apropiat al lui Traian Băsescu, a răspuns: "Obscen. Nu cred că Băsescu a lovit copilul, ci cred că doar l-a împins. Greşeala sa a fost că nu a negat imediat. A fost un pic ca în cazul lui Bill Clinton, în chestiunea cu sexul oral".

Şi imediat a făcut legătura cu Mircea Geoană: "Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i-a fost oferită o casetă cu Mircea Geoană primind sex oral şi a refuzat să o folosească împotriva lui. Este un om cinstit, credeţi-mă".

Mircea Geoană: "Patapievici umblă cu porcării"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat joi dimineaţă pentru Gândul că "Patapievici umblă cu porcării", iar informaţiile privitoare la o casetă compromiţătoare cu el reprezintă "o minciună sinistră". "N-am comentat niciun fel de casetă în campanie, n-o voi face nici acum", a spus Geoană, care a precizat că Traian Băsescu nu i-a dat nici înainte, nici după alegeri vreun semn că ar deţine o asemenea casetă.

Patapievici: Am vrut să "subliniez" diferenţa dintre Băsescu şi adversari

Ceva mai târziu, joi după-amiază, H.R. Patapievici a reacţionat şi el la articolele din presa română şi la reacţia lui Mircea Geoană, aducând în sprijinul său un fragment dintr-un e-mail primit de la Felix Flores, jurnalistul care l-a intervievat pentru La Vanguardia. "Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană: el a spus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevărate sau false sau care există sau nu - ori îndreptate împotriva cuiva, ci despre atitudinea morală a d-lui Băsescu", este citat Felix Flores în comunicatul de presă trimis de ICR.

Patapievici a mai spus că afirmaţia lui Geoană este o consecinţă a dezinformării: "Am pomenit de existenţa acestei casete, fără alte referiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudinea preşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistul spaniol nu am făcut nicio referire negativă ori derogatorie la adresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că "Patapievici umblă cu porcării" este gratuită, consecinţă regretabilă a dezinformării".

Stafful lui Băsescu confirmă caseta, dar nu caseta pomenită de Patapievici

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu admite că a auzit despre o casetă: "Ştiu că a existat o casetă, nu ştiu ce conţine. Preşedintele a făcut referire la ea. Nu am utilizat-o, pentru că ar fi fost un atac murdar şi noi nu am apelat la asemenea tactici", ne-a declarat Lăzăroiu. Deputatul Sever Voinescu, fost purtător de cuvânt al candidatului Băsescu, afirmă că acea casetă, la care făcea referire şeful statului, nu este cea despre care vorbeşte Patapievici.

"N-am văzut în viaţa mea o asemenea casetă. Caseta la care a făcut referire preşedintele conţine altceva şi este absolut reală. Nu se referă la dl. Geoană primind sex oral", ne-a declarat Voinescu. Iar Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, susţine că nici candidatul Traian Băsescu, nici stafful său de campanie nu au deţinut "o asemenea înregistrare". "Viaţa intimă a persoanelor nu a prezentat vreun interes pentru Traian Băsescu sau stafful său de campanie", a adăugat Turcan.

Ce spunea Băsescu cu două zile înainte de turul al doilea

Băsescu sugera, cu două zile înainte de alegeri, într-o emisiune la OTV, că deţine o casetă cu imagini compromiţătoare despre Mircea Geoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar a ameninţat stafful său că îşi va retrage candidatura dacă o difuzează presei, precizând şi că cei din PSD "se filmează între ei şi se vând".

"Am anunţat stafful meu că, dacă o publică, îmi retrag candidatura", a declarat Traian Băsescu. El a fost întrebat anterior dacă deţine o casetă cu imagini compromiţătoare la adresa contracandidatului său, Mircea Geoană. Şeful statului nu a negat că ar fi în posesia unei astfel de casete. Totuşi, el a spus că-i va înmâna caseta personal lui Mircea Geoană "a doua zi" după alegeri. "Este o problemă internă a PSD. Ei se filmează între ei, apoi se vând", a mai spus Băsescu.


Tags: caseta  geoana  sex  oral  
2784 vizite
Distribuie pe