Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
PNŢCD s-a rupt în două
Gândul  - Luni, 25 August 2008

Ţărăniştii s-au divizat ieri în două tabere: unii au mers la şedinţa Comitetului Naţional de Conducere a partidului de la Sinaia, convocată de pre­şe­dintele Petre Miluţ, iar alţii au asistat, la Bucureşti, la un „congres extraordinar” declanşat de unele personalităţi ale partidului, cum ar fi Ion Diaconescu, Gheorghe Ciu­handu, Radu Sârbu sau Ion Caramitru.

Schisma s-a produs din cauza neînţelegerilor dintre membrii PNŢCD în privinţa acordului ce va fi semnat cu PNL.Conducerea a votat, în una­ni­mitate, la Sinaia, proto­colul care prevede că ţărăniştii vor putea candida în 30 de colegii sub denumirea şi sigla PNL.

Nemulţumiţi de aceste prevederi, socotite umilitoare, unii membri s-au opus încheierii acordului şi au convocat un congres extraordinar în aceeaşi zi la Bucureşti. Radu Sârbu, unul dintre organizatorii congresului, la care au participat, printre alţii, Ion Diaconescu, Ion Cara­mitru şi Gheorghe Ciu­handu, consideră că prin semnarea acestui acord partidul va dispărea de pe scena politică: ‘’Noi luptăm pentru menţinerea partidului în arena electorală”. În schimb, preşedintele Petre Miluţ a calificat congresul de la Bucureşti drept „nelegal, nestatutar şi fără efecte juri­dice asupra PNŢCD”.

Prim-vicepreşedintele Aure­lian Pa­ve­le­scu este şi el de părere că per­sonalităţi precum Diaco­nescu sau Caramitru „nu au fost informate asupra jocurilor de culise din spatele acestui aşa-zis congres”.La lucrările CNC de la Sinaia s-a votat pentru destituirea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al acestui for şi excluderea din partid a lui Radu Sârbu şi a lui Alin Popa, organizatorii congresului extraordinar de la Bucureşti, acuzaţi de cola­borare cu fosta Securitate.

1856 vizite
Distribuie pe