Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mircea Geoană a fost suspendat şase luni din PSD
Evenimentul Zilei  - Luni, 13 Decembrie 2010

Președintele PSD Victor Ponta a anunțat la finalul ședinței Biroului Permanent al partidului că Mircea Geoană a fost sancționat cu "un avertisment foarte clar". Conducerea PSD a decis prin vot ca Mircea Geoană să fie suspendat din PSD pentru o perioadă de șase luni.

“Rămân un membru al alcestui partid indiferent de lupta care se duce în partid. Aş fi preferat ca cei care au votat împotriva mea să fie alături de mine în lupta cu adversarii PSD", a fost replica lui Mircea Geoană.

Acesta consideră că este victioma luptei pentru putere din PSD. El consideră că decizia de suspendare nu are "nicio bază statutară" deoarece o astfel de sancțiune ar fi trebui discutată la nivelul organizației Dolj din care face parte.

Vanghelie și Iliescu au fost contra

Astfel, 16 dintre liderii PSD, printre care Victor Ponta, Liviu Dragnea și Adrian Năstase s-au pronunțat pentru suspendarea lui Geoană. Doar șase voturi au fost contra. Printre cei care s-au opus suspendării lui Geoană din partid au fost Ion Iliescu și vicepreședinții Marian Vanghelie, Ion Toma, Ion Prioteasa și Ecaterina Andronescu.

Deși a dezavuat declarațiile lui Geoană, președintele de onoare al PSD s-a opus suspendării acestuia din partid. Ion Iliescu s-a pronunțat pentru o sancțiune mai blândă, de tipul unui avertisment. Tipul de sancțiune care să-i fie aplicată lui Geoană a generat o dispută între Ion Iliescu și Victor Ponta. 

"Regret că s-a ajuns aici", a comentat Victor Ponta, la finalul ședinței. Acesta a precizat că sancțiunea nu prevede retragerea sprijinului politic pentru funcția de președinte al Senatului. Deși Geoană este suspendat din partid, PSD îl susține în continuare în poziția de-al doilea om în stat. Mircea Geoană a părăsit ședința conducerii PSD înainte de a se lua o decizie în privința sa.

Reevaluat după șase luni

Dacă în cele șase luni de suspendare Mircea Geoană nu se comportă conform așteptărilor conducerii PSD, ar putea fi exclus. Lui Geoană i s-a pus în vedere că acțiunile sale vor fi urmărite în continuare și, în această perioadă, va fi evaluat. "Mircea Geoană va demonstra în următoarea perioadă dacă vrea să rămână în PSD", a spus Victor Ponta.

Președintele Senatului a fost chemat azi pentru a da explicații conducerii PSD în urma declarațiilor făcute pe blogul personal săptămâna trecută. Afirmațiile lui Geoană au produs iritare în rândul liderilor PSD. Victor Ponta și Liviu Dragnea au mers pe varianta excluderii lui Geoană din PSD. Problema de care s-au lovit a fost că în acest caz PSD ar fi pierdut funcția de președinte al Senatului.

4653 vizite
Distribuie pe