Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Wikileaks: Băsescu a promis Ambasadei SUA că ucigaşul lui Teo Peter nu va fi închis în România
Realitatea.net  - Marti, 29 Martie 2011

Potrivit documentelor publicate de WikiLeaks, preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti că soldatul care l-a ucis, în urma unui accident rutier, pe muzicianul român Teo Peter, nu va fi închis în România.

Potrivit Wikileaks, Traian Băsescu a purtat o discuţie cu ambasadorul SUA la Bucureşti, în care l-a asigurat pe acesta că soldatul vinovat de moartea lui Teo Peter va fi judecat corect.

Discuţia se presupune că a avut loc după producerea accidentului în care muzicianul a murit.

"Soldatul nu va fi închis în România", i-ar fi spus Băsescu ambasadorului american.

"În final, accidentul din decembrie 2004 în care a fost implicat comandantul detaşamentului de puşcaşi marini însărcinaţi cu securitatea Ambasadei SUA, care a dus la moartea rock-starului român Teo Peter, a fost mediatizat intens şi a declanşat proteste ale publicului. Băsescu şi guvernul sunt sub o presiune politică substanţială pentru ca procesul să aibă loc într-o instanţă din România.

În mod natural, având în vedere că procedurile judiciare ale Forţelor Navale împotriva fostului comandant de detaşament nici nu au început, chestiunea extrădării şi a ridicării imunităţii soldatului nici nu poate fi pusă în discuţie în acest moment. Cu toate acestea, premierul Tăriceanu şi ministrul de Externe Ungureanu ar putea cere întoarcerea soldatului, fiind posibil să repete promisiunea făcută mai devreme ambasadorului nostru de către Băsescu, că fostul şef de detaşament va avea parte de un proces echidistant şi, indiferent de rezultat, nu va petrece nicio zi în închisoare în România", se arată într-o telegramă a ambasadei SUA, publicată de Hotnews.

Teo Peter, cofondator al trupei Compact, a murit în decembrie 2004, la vârsta de 50 de ani, în urma unui accident rutier.

5970 vizite
Distribuie pe