Locale Altele
Marti, 19 Ianuarie 2021
Marti, 19 Ian 2021
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De la 1 aprilie se scumpesc ţigările şi alcoolul
Gândul  - Joi, 26 Martie 2009

Guvernul a decis majorarea accizelor la tutun cu 7 euro/1.000 ţigarete începând cu 1 aprilie şi cu încă 7 euro începând cu 1 septembrie, în vederea creşterii veniturilor la bugetul de stat, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Astfel, pentru ţigarete, ţigări şi ţigări de foi, acciza va fi majorată de la 1 aprilie cu 7 euro, la 57 euro/1.000 de ţigarete, urmând să crească la 64 euro/1.000 de ţigarete de la 1 septembrie. Majorarea accizei va determina o creştere, în luna aprilie, cu 0.4 lei a preţului la pachetul de ţigări din categoria cea mai vândută, de la 6,8 lei la 7,2 lei, a exemplificat Pogea.

Cabinetul Boc a decis şi scumpirea băuturilor fermentate spumoase, dar într-o singură etapă. Astfel, pentru băuturile fermentate spumoase, precum „coctail, fragola, pesca”, a spus ministrul Finanţelor, acciza va creşte de la 34,05 euro/hectolitru la 45 euro/hl, iar pentru produsele alcoolice intermediare va urca de la 51,08 euro/hl la 65 euro/hl.

Pogea a ţinut însă să-i asigure pe români că nu au de ce să se îngrijoreze pentru că în cazul berii şi a vinurilor accizele vor rămâne neschimbate. Mai mult decât atât, ordonanţa de urgenţă adoptată miercuri de Guvern nu prevede majorarea accizelor la carburanţi, gaze sau energie, a declarat ministrul Finanţelor, chiar dacă acum o săptămână nu excludea acest lucru. „Dacă vom avea nevoie de o majorare a veniturilor bugetare, atunci această ajustare va veni şi din această zonă", a spus, atunci, Pogea, referindu-se la o scumpire a carburanţilor.

Tags: scumpire  tigari  alcool  
1716 vizite
Distribuie pe