Locale Altele
Miercuri, 12 August 2020
Mie, 12 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vin tichetele de vacanţă, dar nu pentru toţi
Evenimentul Zilei  - Duminica, 5 Aprilie 2009
Bugetarii vor beneficia anul acesta de tichete de vacanţă şi de tichete-cadou, dar cu două condiţii.

Prima va fi ca instituţiile în care lucrează să se încadreze în cheltuielile de austeritate şi a doua – să fie cu 5% mai puţini, după cum le-a precizat premierul Emil Boc liderilor de confederaţii sindicale, la întâlnirea de ieri.

Printre alte condiţii impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru acordarea împrumutului se mai numără şi îngheţarea salariilor la bugetari. Propunerea FMI a generat nemulţumire, mai ales sindicaliştilor din învăţământ, care aşteptau creşterea salarială de 33%.

Salariile, discutate mâine „La solicitarea noastră au fost introduse tichetele de vacanţă şi tichetelecadou. Toate instituţiile publice pot să acorde tichete în cursul anului, respectând prevederile bugetare ale fiecărei instituţii”, a declarat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria.

Petcu a spus că bugetarii cu salarii mici
şi medii ar putea primi o indexare de 5% la salariu în 2009, dar precizează că procentajul este „negociabil” din punctul de vedere al sindicatelor. La discuţii au participat premierul Emil Boc, ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, şi ministrul muncii, Marian Sârbu. Luni, de la ora 8.00, la Ministerul Muncii urmează să aibă loc o discuţie de fond asupra problemelor salariale. 

DISCUŢII

Creşteri salariale, poate din vară

Ordonanţa de Urgenţă care reglemen - tează măsurile financiare şi fiscale luate de guvern trebuie să fie aprobată până pe 4 mai şi de executiv, şi de parlament. „Termenul de 4 mai este important pentru noi fiindcă premierul a declarat că, după ce va fi aprobată această OUG şi după alte măsuri, atunci vom putea discuta şi despre majorări salariale”, a precizat Marius Petcu.

Tags: tichete  vacanta  bugetari  
1107 vizite
Distribuie pe