Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Indemnizaţia pentru copii va creşte la 85% din venitul mamei
Gândul  - Joi, 16 Octombrie 2008

De la începutul anului viitor, mamele sau taţii vor primi pe toată perioada concediului parental 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 lei.

Camera Deputaţilor a dat, miercuri, votul final iniţiativei deputatului independent Lavinia Şandru, de modificare a legii privind susţinerea familiei pentru creşterea copilului.

Potrivit noilor prevederi, persoanele care intră în concediul legal de doi ani pentru creşterea copilului primesc o indemnizaţie lunară de 600 lei sau, dacă au venituri salariale mari, pot opta pentru cuantumul de 85% din media acestora pe ultimele 12 luni.

Vor fi astfel favorizaţi şi cei care au un câştig mediu sau peste medie, prin legea aflată în vigoare la ora actuală aceştia neputând primi decât indemnizaţia de 600 lei. Dacă taţii câştigă mai mult decât mamele, iar familia este avantajată în acest fel de acordarea cuantumului de 85%, atunci ei au posibilitatea de a rămâne acasă şi îngriji copilul deoarece legea se aplică şi în cazul lor.

Iniţiativa votată miercuri intră în vigoare la 1 ianuarie 2009, iar de noile reglementări vor beneficia, de la această dată, şi persoanele care se află în prezent în concediul pentru creşterea copilului.

Tags: indemnizatie  copil  concediu maternal  
4914 vizite
Distribuie pe