Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Arca lui Noe – Şcoala în natură
Societatea Carpatină Ardeleană  - Vineri, 18 Ianuarie 2013










                  


Asociația PAX Satu Mare, Societatea Carpatină Ardelană Satu Mare și Csengersimáért Közhasznú Egyesület (Asociația de Utilitate Publică pentru Csengersima) în calitate de Leader, în decembrie 2012 a început proiectul ,,Arca lui Noe – Școala în natură” (Noah`s Ark - HURO/1101/100/1.3.1). 

 

Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea celor două state membre participante în program: Ungaria și România.

 

Obiectivul general al programului este de a apropia actori economici, persoane și comunități, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitățile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

 

Activităţi în cadrul proiectului:

 

- În localitatea Csengersima se construiește un centru de păstrare a tradițiilor și de ocrotire a naturii, care va prezenta viața tradițională și speciile autohtone.

 

- Casa Helga Winter din Ardud Vii și Liceul Teologic Romano-Catolic ,,Hám János” Satu Mare vor fi dotați cu echipamente moderne IT și pentru observație științifică, prin care însușirea cunoștințelor va fi mult mai eficientă. Se dezvoltă terenul de joacă de lângă Casa Helga Winter și se realizează un traseu care va prezenta flora și fauna caracteristică zonei.

 

- Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare va organiza seminarii privind teoria și practica „școlilor în natură” pentru cadre didactice: profesori, învățătoare și educatoare; va elabora un material auxiliar educațional cu larg acces în acest domeniu, totodată va asigura partea profesională în implementarea proiectului

 

- Vor fi organizate tabere ,,școală în natură” atât la Csengersima, cât și la Ardud Vii.

 

Proiectul, prin cunoașterea directă a valorilor naturii și a faunei autohtone asigură o percepție și un mod de viață mai bun  atât pentru pedagogi, cât și pentru copii. Educația bazată pe experiență și pe combinarea echipamentelor moderne cu tehnicile inovative educaționale asigură un rezultat remarcabil.

 

Valoarea totală a proiectului este de 551.097 euro, din care 427.360,30 euro (95,69%) finanțare nerambursabilă și 23.736,63 euro (4,31%) contribuția proprie a partenerilor.

 

Durata de implementare a proiectului este 12 luni.

 

Pentru informații suplimentare la numărul de telefon 0261-717.180 sau pe adresa de e-mail secretarham@gmail.com  Persoana de contact: Ádámkó István Csaba președinte

 

 www.huro-cbc.eu , www.hungary-romania-cbc.eu

Acest material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

9577 vizite
Distribuie pe