Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Mazăre - paradă în uniformă de ofiţer nazist
Gândul  - Luni, 20 Iulie 2009
Cea mai recentă ispravă în materie de deghizări a primarului Constanţei s-a consumat în acest sfârşit de săptămână, la gala de modă Milano Mamaia Night.

Mazăre a optat, la apariţia sa pe podiumul de prezentare, pentru o uniformă de ofiţer nazist.

Ca şi cum gestul n-ar fi generat sufi­ciente controverse, Mazăre a defilat umăr la umăr cu micul Radu, fiul său, costumat în ordo­nanţă.

Mai-marele Constanţei susţine că ideea i-a venit după ce a văzut fimul Operaţiunea Valkyrie.

Cei care s-au grăbit să-l acuze de simpatii naziste, odată cu  prestaţia de sâmbătă, au căpătat un „contraargument” cinematografic: filmul care l-a inspirat pe manechinul de ocazie spune povestea unui colonel care încearcă să-l asasineze pe Hitler.

Pasionat de istorie (deţine o colecţie de maşini vechi şi replici realizate după automobile de epocă), Radu Mazăre nu şi-a permis să poarte o costumaţie oarecare. Uniformele purtate de tată şi fiu au fost realizate la un atelier din Germania, care lucrează şi pentru case de producţie cinematografică, şi respectă întocmai detaliile uniformelor reale, din Cel De-al Doilea Război Mondial.

Mazăre susţine, însă, că uniforma nu este nazistă, ci - fiindcă are doar Crucea de Fier - una de „general german”. Primarul a „uitat” de emblema Partidului Nazist, vulturul cu svastica în gheare, prezent atât pe piept, cât şi pe caschetă. Faptul că a acoperit simbolul cu patru braţe nu transformă uniforma într-una inofensivă.

Interesant este că există un om care a „prevăzut” această apariţie oarecum şocantă a lui Radu Mazăre: în luna mai, liderul Pedelist Cezar Preda declara, în cadrul lansării candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European: „La Constanţa am ales pe cineva care se poartă şi conduce ca un revoluţionar anarhist, l-am văzut îmbrăcat astfel, şi acum se pregăteşte se se îmbrace în haine de ofiţer nazist”. Ceea ce suna, la vremea respectivă, ca un atac politic şi-a găsit confirmarea, acum două zile, în registru „artistic”.

Tags: mazare  parada  nazist  
3303 vizite
Distribuie pe