Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Un român din patru iubeşte la locul de muncă
Evenimentul Zilei  - Joi, 2 Octombrie 2008
Relaţiile la serviciu sunt recunoscute de angajaţi, dar nu prea sunt acceptate de patroni.

Angajaţii români cred că un job se poate obţine mai ales pe pile şi că patronii discriminează la angajare, în funcţie de vârstă sau de etnie, conform datelor unui studiu Bestjobs.ro. Sondajul mai arată că 27,9% dintre angajaţii români au avut o relaţie amoroasă la locul de muncă.

Din studiul realizat în perioada 26-29 septembrie, pe un eşantion de 2.708 de respondenţi, a reieşit că peste un sfert dintre români au avut o relaţie la serviciu. În condiţiile în care oamenii stau împreună cu colegii de muncă multe ore pe zi, iar mulţi dintre ei ies împreună şi după orele de program să socializeze, este o consecinţă firească.

„Apariţia relaţiilor între angajaţ ii aceleiaşi companii poate crea o atmosferă mult mai dinamică în cadrul firmei. Această atmosferă se încadrează perfect în tipologia bărbatului şi a femeii moderne şi poate influenţa pozitiv rezultatele angajatului, respectiv ale firmei“, a declarat Alexandra Dincă, marketing manager al site-ului Noi2.ro.

Totuşi, multe companii au reguli foarte stricte împotriva acestor relaţii, deoarece, consideră acestea, pot scădea eficienţa muncii ambelor persoane.

Candidaţii sunt neserioşi

Pe de altă parte, angajatorii se plâng că seriozitatea candidaţilor scade de la an la an şi că mulţi dintre cei care sunt chemaţi la interviuri nu ajung şi nici nu sună să spună că nu mai vin. Datele sondajului realizat de Bestjobs.ro pe 67 de companii angajatoare din ţara noastră au scos la iveală faptul că, pe măsură ce balanţa puterii de negociere se înclină în favoarea candidaţilor, aceştia devin din ce în ce mai neserioşi, pentru că ştiu că au de unde să aleagă.

Procentul de prezentare la interviurile pentru joburi de entrylevel a scăzut dramatic. Reprezentanţii companiilor au precizat că sunt cazuri în care, deşi tinerii aplică din proprie iniţiativă pentru un job, ajung la interviu doar în proporţie de 10%.

Tags: relatii  dragoste  loc de munca  
1878 vizite
Distribuie pe