Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat
Gândul  - Joi, 12 Februarie 2009

Joi, trupa Iris ar fi trebuit să-şi bucure fanii de la Timişoara. Concertul a fost anulat, iar întregul turneu al trupei din aceste zile a fost întrerupt, din cauza stării de sănătate a solistului, Cristi Minculescu. Acesta se află în prezent în Germania, unde efectuează teste la o clinică specializată în chirurgie hepatică şi renală.

Muzicianul suferă de o afecţiune genetică şi are nevoie de un transplant de ficat. “Boala de care suferă este polichistică hepato-renală. Este o boală genetică, cu care te naşti, pe care o moşteneşti. Cristi a moştenit-o de la tatăl său”, a declarat ieri medicul Dorel Săndesc. El a explicat că boala se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează.

“Boala este progresivă de la naştere, aceste chisturi cresc în tine”, a adăugat doctorul lui Minculescu. Artistul a fost înscris pe o listă de aşteptare pentru un transplant, fiind luată în considerare şi posibilitatea ca soţia acestuia, Rodica, să-i fie donator. “Această boală cronică poate duce la afectarea funcţiilor organelor. Toţi am asistat la creşterea în volum a lui Cristi Minculescu, care a fost determinată de această boală ... Primii afectaţi sunt rinichii. Particularitatea lui Cristi este că i-a fost afectat ficatul, care este plin de aceste chisturi”, detaliază doctorul situaţia.

Săndesc a subliniat faptul că boala solistului nu are nici o legătură cu consumul de alcool, referindu-se la speculaţiile care au circulat pe această temă: “Nu este nimic adevărat despre acest posibil cancer sau ciroză. Boala aceasta are o evoluţie cronică. Se ştia de ea”. Cu toate că singura soluţie în cazul de faţă o constituie transplantul, medicul a precizat că nu este o urgenţă.

Iris şi-a anulat turneul care trebuia să înceapă pe 12 februarie, dar Nelu Dumitrescu, toboşarul formaţiei, spune că Minculescu a insistat ca spectacolul programat pe 2 martie, la Bucureşti, să aibă loc. “Noi am hotărât să întrerupem acest turneu, la recomandarea medicilor. El nu mai poate face faţă acestui ritm”, explică situaţia Cosmin Nicoară, impresarul grupului. Nicoară a mai subliniat că Minculescu a plecat în Germania “de bunăvoie, pe picioarele lui”.

Tags: cristi  minculescu  ficat  transplant  
4153 vizite
Distribuie pe