Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Telenovelă în cursa pentru Casa Albă
Gândul  - Miercuri, 3 Septembrie 2008

Campania pentru preşedinţia Statelor Unite a candidatului republican John McCain a primit ieri o lovitură cu două tăişuri, după ce guvernatorul Alaskăi, Sarah Palin, pe care a ales-o în urmă cu trei zile să-i fie parteneră de campanie şi vicepreşedinte într-o viitoare administraţie, are o fiică adolescentă însărcinată în cinci luni.

Bristol Palin, în vârstă de 17 ani, unul dintre cei cinci copii ai guvernatoarei, va păstra copilul şi se va căsători cu tatăl acestuia, un tânăr identificat într-un comunicat de presă al echipei lui McCain doar prin numele “Levi”.

Dezvăluiri contra zvonuri

Aceste revelaţii au fost făcute chiar de către doamna Palin, culmea, pentru a pune capăt unor alte speculaţii. Blogurile conservatoare susţin de ceva timp că cel de-al cincilea copil al lui Sarah Palin, Trig, în vârstă de cinci luni şi având Sindromul Down, ar fi de fapt născut de fiica sa Bristol. Potrivit acestor speculaţii, Sarah Palin şi-ar fi înscenat cea de-a cincea sarcină pentru a acoperi “indiscreţia” fiicei sale.

Sunt date şi detalii “suculente”: doamna Palin, în vârstă de 44 de ani, a anunţat abia când era însărcinată în luna a şaptea că aşteaptă un copil, deşi nu era vizibilă nici o sarcină, iar în lunile precedente neaşteptatului anunţ fiica sa Bristol a absentat de la şcoală, pe motiv că ar suferi de mononucleoză (boala sărutului). Doamna Palin l-a născut pe Trig la data de 18 aprilie şi s-a întors la birou după trei zile. Blogul Daily Kos publică chiar şi fotografii, demne de paparazii care o urmăresc pas cu pas pe cântăreaţa Britney Spears. Se discută cu fervoare dacă burtica pe care Bristol pare că o are într-o fotografie de familie este semn de sarcină sau nu.

Implicaţii în partid

Chiar şi dinainte de dezvăluirile făcute de familia Palin, republicanii începuseră să cugete serios la alegerea făcută de McCain pentru tandemul pentru preşedinţie. Cu atât mai mult, noile elemente vor arunca umbre serioase asupra doamnei Palin. Cu toate că unii republicani au şi găsit partea bună a situaţiei – Bristol Palin este un exemplu deoarece păstrează copilul şi se căsătoreşte cu tatăl acestuia, vor fi şi mulţi colegi de partid deranjaţi de “trecutul” ambiguu şi “atitudinea duală” a candidatei.

Doamna Palin se opune fervent finanţării programelor privind educaţia sexuală în Alaska şi a susţinut programele de abstinenţă sexuală, în şcoli. Şi McCain a votat întotdeauna împotriva programelor de prevenire a sarcinilor la adolescente şi pentru obligarea mamelor minore ori să îşi continue studiile, ori să piardă avantajele sociale de care beneficiază. Pe de altă parte, senatorul s-a pronunţat clar împotriva finanţării publice a contracepţiei şi avortului, inclusiv prin terapie.

Analiză incompletă

Conform unor surse din anturajul lui John McCain, senatorul de Arizona şi consilierii săi au luat cunoştinţă de această situaţie înainte de a-i propune guvernatorului de Alaska să devină vicepreşedinte. Persistă însă impresia că numirea doamnei Palin a fost făcută în grabă, fără o investigare atentă a “surprizelor” pe care le poate rezerva o astfel de alegere. La scurt timp după anunţul familiei Palin, echipa lui McCain a trimis în Alaska o echipă de 12 agenţi şi avocaţi, alimentând şi mai mult speculaţiile potrivit cărora fie examinarea candidatei a fost superficială şi incompletă, fie a fost făcută după ce aceasta a fost nominalizată.

3825 vizite
Distribuie pe