Locale Altele
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Mie, 30 Sept 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sarah Palin: Ma duc la Washington nu pentru a face pe placul presei, ci pentru a sluji poporul american
Hotnews  - Joi, 4 Septembrie 2008
Guvernatorul de Alaska, Sarah Palin, nominalizarea republicanilor pentru functia de vicepresedinte al SUA, a declarat ca se duce la Washington nu pentru a face pe placul jurnalistilor si comentatorilor, ci pentru a sluji poporul american. Palin a facut aceasta declaratie in timpul discursului tinut in cadrul Conventiei Republicane ce se desfasoara la St. Paul (Minnesota).
 
Speech-ul sau a fost cel mai asteptat moment al reuniunii republicane de miercuri, chiar daca pe scena au mai fost prezenti fostul primar din New York, Rudy Giuliani, si fostii candidati pentru nominalizarea Partidului Republican la Casa Alba, Mike Huckabee si Mitt Romney.


Iata cateva dintre cele mai importante declaratii facute de Sarah Palin in Minnesota:

  • Am avut privilegiul sa traiesc cea mai mare parte a vietii mele intr-un oras mic. Eram doar tipul mamicii careia ii place hocheiul si m-am inscris in Asociatia Parinti-Profesori pentru ca am vrut sa fac educatia publica a copiilor mei mai buna. Cand am candidat pentru Consiliul Local, nu am avut nevoie de grupuri tinta sau de profilul alegatorului, pentru ca stiam acei votanti si le cunosteam si familile. Inainte de a deveni guvernator al marelui stat Alaska, am fost primar in orasul natal. Si din moment ce contracandidatii nostri in aceste alegeri prezidentiale se pare ca se ocupa de aceasta experienta a mea, dati-mi voie sa le spun ce presupune aceasta functie. Primarul dintr-un oras mic este un fel de "organizator al comunitatii", cu exceptia faptului ca tu ai responsabilitati reale (referire la experienta lui Barack Obama ca si organizator local in rau-famatul South Side din Chicago).
  • Nu sunt membru al establishment-ului politic permanent de la Washington. Si am invatat rapid, in aceste ultime zile, ca daca nu esti membru cu acte in regula al elitei de la Washington, o parte a media te considera un candidat necalificat si numai din acest motiv. Am insa vesti pentru toti acei jurnalisti si analisti: nu ma duc la Washington sa le fac pe plac; ma duc la Washington pentru a sluji poporul acestei tari.
  • Americanii asteapta sa mergem la Washington pentru motivul corect si asteapta sa zdruncinam actualul status quo.
  • John McCain este un om care s-a confruntat cu incercari majore si stie cum sa castige luptele importante.
  • Contracandidatii nostri afirma, iar si iar, ca forajul maritim nu va rezolva toate problemele energetice ale Americii; ca si cum noi nu stiam acest lucru. Dar aceasta nu este o scuza pentru a nu fora deloc. Incepand din ianuarie, Administratia McCain-Palin va construi mai multe conducte... mai multe centrale nucleare... vom continua cu surse eoliene, solare, geotermale si alternative. Avem nevoie de resursele energetice ale Americii, create de inventivitatea americana si produse de muncitorii americani.
  • Nu ne putem lasa resursele la mila producatorilor straini; americani, noi trebuie sa producem mai mult petrol si gaze. Si luati aminte la cuvintele unei fete din Alaska: avem destul din ambele.
  • Iata cum vad eu variantele pe care alegatorii americani le au in aceste alegeri. In politica, exista anumiti candidati ce folosesc schimbarea pentru a-si promova carierele. Si mai exista aceia, precum John McCain, care isi folosesc carierele pentru a promova schimbarea (atac direct la adresa lui Obama, care a facut din Change/Schimbare tema centrala a campaniei sale).
1538 vizite
Distribuie pe