Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În iulie ne retragem din Irak
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 13 Mai 2009
Trupele româneşti se vor retrage din Irak până la sfârşitul lunii iulie, a anunţat, marţi seară, ministrul apărării, Mihai Stănişoară.

El a confirmat, astfel, pentru prima dată, că ţara noastră şi Irakul nu vor activa posibilitatea teoretică de prelungire a Memorandumului încheiat în decembrie.

„Calendarul retragerii este unul singur, acela stabilit prin memorandumul stabilit cu statul irakian”, a spus Stănişoară, după întâlnirea cu omologul său italian, Ignazio La Russa. Potrivit ministrului, retragerea se va face după primele şase luni ale anului.

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a anunţat, de asemenea, că România va colabora cu Statele Unite şi cu ceilalţi parteneri pentru a stabili modul de acţiune în teatrele de operaţiuni şi viitoarea prezenţă românească în Irak, inclusiv din punct de vedere numeric.

„Ne vom coordona cu partenerul american, dar şi cu ceilalţi parteneri, pe baza mandatului ONU sau a mandatului NATO, urmând ca, împreună, să stabilim viitoarea prezenţă românească şi în ce măsură, din punct de vedere numeric, aceasta poate fi crescută sau diminuată” a spus Diaconescu, potrivit Realitatea TV.

Tags: retragere  irak  soldati  romani  
2263 vizite
Distribuie pe