Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sunday Times: "Da, doamna ministru, aveţi un portofoliu mare"!
Evenimentul Zilei  - Luni, 28 Decembrie 2009
Elena Udrea este personajul principal al unui articol apărut în paginile The Sunday Times, care acuză în termeni duri investirea în postul de ministru a unei persoane asupra căreia planează acuzaţii de corupţie.

Atenţia Sunday Times s-a îndreptat asupra ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului în condiţiile în care acesta gestionează un buget finanţat masiv de Uniunea Europeană. Britanicii trag un semnal de alarmă: imaginea asociată Elenei Udrea nu e compatibilă cu încercările României de a demonstra că relaţiile informale, corupţia şi nepotismul sunt simptomele unei boli deja vindecate la Bucureşti.

Jurnaliştii de la publicaţia britanică notează faptul că Elena Udrea s-a remarcat mai degrabă în postura de model pentru magazinele glossy.

"Da, doamnă ministru, aveţi portofoliu mare!", se intitulează articolul din Sunday Times. Continuarea nu o menajează deloc pe Elena Udrea: „Bugetul european de aproape patru miliarde de euro
destinat dezvoltării României, una dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii, a fost dat pe mâna unui ministru care pozează în lenjerie intimă pentru reviste glossy”.

Amintind că Udrea, „care a pozat în bikini”, va controla bugetul de 3,7 miliarde de euro destinat dezvoltării construcţiilor, infrastructurii şi turismului din România, Sunday Times scrie că „ministra a ieşit în evidenţă ca protejată a preşedintelui Traian Băsescu în contextul acuzaţiilor că firme asociate soţului ei au primit bani publici pe durata mandatului său de consilier prezidenţial. Ziarele din România au făcut speculaţii în legătură cu apropierea sa de preşedinte, dar ea insistă că relaţia lor este "strict profesională"".

Sunday Times mai notează şi faptul că “afacerile asociate soţului ei, Dorin Cocoş, includ un fost monopol asupra parcărilor din Bucureşti şi interese extinse în proiectele de construcţii finanţate public. Udrea a demisionat din postul de consilier al preşedintelui după acuzaţii că bani publici au ajuns la parteneri de afaceri ai soţului ei”.

Tags: elena udrea  sunday times  
8019 vizite
Distribuie pe