Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Francezii lovesc din nou: Dacă ai Dacia, eşti ţigan
Capital  - Luni, 27 Septembrie 2010
Xenofobia şi rasismul francezilor lovesc din nou. După scandalul salutului românesc şi după valul de expulzări ale romilor din Franţa, a venit rândul celui mai succes brand românesc să facă obiectul unui atac direct la adresa românilor. Este vorba de Dacia, al cărei succes este în mare parte datorat chiar investiţiilor francezilor de la Renault.

Săptămâna trecută am trecut în revistă evenimentul cunoscut sub denumirea "Marele Picnic Dacia", eveniment la care au participat nu mai puţin de 7.500 de francezi şi peste 2.000 de autoturime Dacia. Evenimentul a fost organizat pentru a aduce la un loc posesorii francezi de Dacia.

În cursul acestui week-end, tot în Franţa, a apărut o caricatură legată de evenimentul amintit mai sus, în care un francez este luat pe sus de un poliţist căruia-i spune că el nu este rom, ci membru al comunităţii Dacia. Pe tricoul personajului despre care poliţistul crede că este rom, este scris Iubesc Dacia, adică exact sloganul evenimentului de săptămâna trecută.

Caricatura este realizată cu bătaie lungă: deşi aparent ironizează participanţii francezi la Marele Picnic Dacia, de fapt îşi propune să dea o lovitură imaginii României, punând semnul egal între Dacia şi romi (comunitatea Dacia şi comunităţile de romi).

"J"aime ma Dacia"! (Îmi iubesc Dacia, n.r.) a fost sloganul celei de-a doua ediţii a Marelui Picnic Dacia, organizat în două regiuni din Hexagon, unde au participat, în total, peste 7.500 de persoane. Evenimentul a fost un real succes, depăşind estimările organizatorilor.

4787 vizite
Distribuie pe