Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Obama rulez !!!
SM Online  - Miercuri, 21 Ianuarie 2009

Noul lider de la Casa Albă a promis ieri, în discursul de învestire, că America va depăşi dificultăţile cu care se confruntă în prezent, fiind gata „să conducă din nou“.

„Astăzi vă spun că provocările cu care ne confruntăm sunt reale. Acestea sunt grave şi sunt multe. Nu vor fi depăşite într-un scurt timp. Dar, America, să ştii un singur lucru: ele vor fi depăşite“, a subliniat noul lider de la Casa Albă în discursul rostit imediat după depunerea jurământului, în faţa preşedintelui Curţii Constituţionale a Statelor Unite.
 
Barack Obama a devenit ieri cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, depunând jurământul de credinţă în faţa a peste două milioane de americani strânşi pe aleile din faţa Capitoliului, sediul Congresului de la Washington.

„În această zi, ne-am adunat pentru că am ales speranţa în detrimentul fricii, ţelul comun în locul conflictului şi discordiei“, a adăugat noul preşedinte. „În aceste momente, America a mers mai departe nu doar datorită aptitudinilor sau viziunii celor de la conducerea ţării, ci datorită nouă, poporul, care am rămas loiali idealurilor strămoşilor noştri şi încrezători în principiile fondatoare“, a subliniat acesta. Obama, care a depus jurământul după vicepreşedintele Joe Biden, a declarat în faţa milioanelor de simpatizanţi că situaţia economică precară în care se află în prezent ţara este consecinţa „lăcomiei şi iresponsabilităţii“ din partea unora, dând asigurări populaţiei că oficialii care vor gestiona de acum înainte banii publici „vor fi traşi la răspundere“.

Retragere responsabilă din Irak

Preşedintele s-a adresat lumii musulmane în termeni conciliatori, dar i-a avertizat dur pe extremiştii din lumea întreagă că vor fi învinşi de Statele Unite. El a dat asigurări că trupele americane vor părăsi Irakul într-un mod responsabil, fără a menţiona un calendar concret al retragerii.

„Tuturor popoarelor şi guvernelor care ne privesc astăzi, de la cea mai mare capitală la micul sat unde s-a născut tatăl meu, să ştiţi că America este prietena fiecărei naţiuni şi fiecărui bărbat, femeie şi copil care speră la un viitor al păcii şi demnităţii şi că suntem pregătiţi să conducem din nou“, s-a adresat Obama lumii întregi, care şi-a pus, de asemenea, speranţa în noul lider de la Casa Albă.

Tags: obama  presedinte  juramant  
2060 vizite
Distribuie pe