Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Magazin românesc atacat cu bombă lângă Roma
Gândul  - Joi, 29 Ianuarie 2009

Un magazin românesc de produse alimentare a fost incendiat joi dimineaţă cu o bombă artizanală la Villalba, un cartier al oraşului Guidonia de lângă Roma unde au fost arestaţi marţi patru tineri români acuzaţi pentru un viol în grup asupra unei italience, informează corespondentul Agerpres.

Atacul s-a produs la circa o oră după miezul nopţii, fiind sparte în urma exploziei geamul magazinului şi vitrinele frigorifice. Acesta poate fi interpretat ca intimidare sau represalii împotriva românilor în condiţiile în care marţi seara de asemenea în acelaşi cartier o sticlă incendiară a fost aruncată într-un bar frecventat de obicei de români.

Proprietarul magazinului incendiat, Adrian Nechifor, a spus, contactat de Agerpres, că magazinul este asigurat, iar pentru a-şi recupera pagubele a făcut plângere la carabinierii care au venit la faţa locului în circa o jumătate de oră după producerea atacului, au strâns probe şi au plecat.

"Nu e normal să avem de suferit toţi românii de aici din cauza unor nebuni. Italienii spun că le este frică de noi?! Acum şi nouă ne este frică de ei şi unde putem să ajungem în felul acesta?! Nu se poate continua aşa, noi românii trebuie să fim mai uniţi atât în faţa italienilor, cât şi împotriva celor dintre noi care fac aceste răutăţi care ne strică imaginea. La fel sunt şi italienii, unii sunt oameni cu care te poţi înţelege, alţii au porniri extreme şi se răzbună aiurea", a spus Adrian Nechifor.

El a arătat că de situaţia sa s-au interesat atât autorităţile române cum ar fi reprezentanţii Ambasadei României la Roma prin intermediul consulului Cosmin Dumitrescu care s-a deplasat joi la Guidonia, cât şi cele locale italiene şi a primit diverse mesaje de încurajare atât de la români, cât şi de la cunoscuţi italieni.

De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti din Italia au reluat joi apelul către presa italiană să înceteze a mai răspândi ură împotriva românilor. "Mass-media italiană trebuie să înceteze să mai învenineze fântânile convieţuirii paşnice prin furnizarea de informaţii incorecte sau trunchiate prin care se pune gaz pe focul intoleranţei. În acest fel se minează principiile societăţii multietnice care este ireversibilă pentru Italia", a spus preşedintele Partidului Identitatea Românească, Giancarlo Germani într-un comunicat semnat în comun de formaţiunea sa împreună cu peste 12 asociaţii româneşti.

De asemenea, senatorul PD-L pentru românii din diaspora, Viorel Badea, afirmă într-un comunicat transmis joi Agerpres că "o mare parte din presa italiană dezvoltă exagerat şi subiectiv fenomene care pot expune în mod fatal comunitatea românilor din Peninsulă".

"Din nefericire, antreprenorii români serioşi sunt primii care pot deveni ţinta unor acte de răzbunare colectivă, datorită vizibilităţii pe care o au în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea", afirmă senatorul Badea.

El se declară surprins şi de faptul că anumite categorii nereprezentative de cetăţeni români de diverse etnii cu mentalitate medievală se dedau la acte înjositoare care pun în pericol dialogul pozitiv între asociaţiile româneşti şi autorităţile de la Roma.

„Condamn cu fermitate atât actele barbare şi inumane ale celor care nu sunt demni să se numească cetăţeni ai ţării mele, cât şi reacţiile xenofobe ale grupărilor extremiste din Italia. Fac un apel către autoritatile italiene responsabile ca, în conformitate cu legea italiană, să îi apere pe cei care pot deveni victime colaterale şi să îi pedepsească pe adevăraţii vinovaţi”, mai afirmă senatorul Viorel Badea.

Tags: bomba  guidonia  magazin  romanesc  
1465 vizite
Distribuie pe