Locale Altele
Luni, 24 Septembrie 2018
Luni, 24 Sept 2018
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Magazin românesc atacat cu bombă lângă Roma
Gândul  - Joi, 29 Ianuarie 2009

Un magazin românesc de produse alimentare a fost incendiat joi dimineaţă cu o bombă artizanală la Villalba, un cartier al oraşului Guidonia de lângă Roma unde au fost arestaţi marţi patru tineri români acuzaţi pentru un viol în grup asupra unei italience, informează corespondentul Agerpres.

Atacul s-a produs la circa o oră după miezul nopţii, fiind sparte în urma exploziei geamul magazinului şi vitrinele frigorifice. Acesta poate fi interpretat ca intimidare sau represalii împotriva românilor în condiţiile în care marţi seara de asemenea în acelaşi cartier o sticlă incendiară a fost aruncată într-un bar frecventat de obicei de români.

Proprietarul magazinului incendiat, Adrian Nechifor, a spus, contactat de Agerpres, că magazinul este asigurat, iar pentru a-şi recupera pagubele a făcut plângere la carabinierii care au venit la faţa locului în circa o jumătate de oră după producerea atacului, au strâns probe şi au plecat.

"Nu e normal să avem de suferit toţi românii de aici din cauza unor nebuni. Italienii spun că le este frică de noi?! Acum şi nouă ne este frică de ei şi unde putem să ajungem în felul acesta?! Nu se poate continua aşa, noi românii trebuie să fim mai uniţi atât în faţa italienilor, cât şi împotriva celor dintre noi care fac aceste răutăţi care ne strică imaginea. La fel sunt şi italienii, unii sunt oameni cu care te poţi înţelege, alţii au porniri extreme şi se răzbună aiurea", a spus Adrian Nechifor.

El a arătat că de situaţia sa s-au interesat atât autorităţile române cum ar fi reprezentanţii Ambasadei României la Roma prin intermediul consulului Cosmin Dumitrescu care s-a deplasat joi la Guidonia, cât şi cele locale italiene şi a primit diverse mesaje de încurajare atât de la români, cât şi de la cunoscuţi italieni.

De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti din Italia au reluat joi apelul către presa italiană să înceteze a mai răspândi ură împotriva românilor. "Mass-media italiană trebuie să înceteze să mai învenineze fântânile convieţuirii paşnice prin furnizarea de informaţii incorecte sau trunchiate prin care se pune gaz pe focul intoleranţei. În acest fel se minează principiile societăţii multietnice care este ireversibilă pentru Italia", a spus preşedintele Partidului Identitatea Românească, Giancarlo Germani într-un comunicat semnat în comun de formaţiunea sa împreună cu peste 12 asociaţii româneşti.

De asemenea, senatorul PD-L pentru românii din diaspora, Viorel Badea, afirmă într-un comunicat transmis joi Agerpres că "o mare parte din presa italiană dezvoltă exagerat şi subiectiv fenomene care pot expune în mod fatal comunitatea românilor din Peninsulă".

"Din nefericire, antreprenorii români serioşi sunt primii care pot deveni ţinta unor acte de răzbunare colectivă, datorită vizibilităţii pe care o au în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea", afirmă senatorul Badea.

El se declară surprins şi de faptul că anumite categorii nereprezentative de cetăţeni români de diverse etnii cu mentalitate medievală se dedau la acte înjositoare care pun în pericol dialogul pozitiv între asociaţiile româneşti şi autorităţile de la Roma.

„Condamn cu fermitate atât actele barbare şi inumane ale celor care nu sunt demni să se numească cetăţeni ai ţării mele, cât şi reacţiile xenofobe ale grupărilor extremiste din Italia. Fac un apel către autoritatile italiene responsabile ca, în conformitate cu legea italiană, să îi apere pe cei care pot deveni victime colaterale şi să îi pedepsească pe adevăraţii vinovaţi”, mai afirmă senatorul Viorel Badea.

Tags: bomba  guidonia  magazin  romanesc  
1297 vizite
Distribuie pe

O oşencuţă din Toronto este Miss International Model
Vineri, 2 Octombrie 2015
Isabella Ionescu, o oșencuță din Canada, a câștigat titlul de „Miss International Model” la categoria de vârstă 10 ani, la un concurs care a avut loc recent la Toronto. Concursul Miss All Canadian Pageants s-a aflat la a 30-a ediție.   continuare

Concurs de identitate vizuală pentru Cluj – Capitală Culturală
Joi, 17 Iulie 2014
Orașul Cluj-Napoca urmează să candideze pentru titlul „Capitală Culturală Europeană 2021”. Concursul oficial de desemnare a orașului din România care va deține acest titlu în 2021 va avea loc în 2015-2016. Şi-au anunţat public intenția de a candida pentru titlul european încă alte opt oraşe din România. Desemnarea orașului Capitală Culturală Europeană 2021 va reveni unui juriu internațional format din experţi.   continuare

Babytrend, prezent la expoziția Kind + Jugend din Koln
Joi, 20 Septembrie 2012
Târgul Kind + Jugend, organizat anul acesta în perioada 13-16 septembrie rămâne cel mai mare eveniment din industria articolelor și accesoriilor pentru copii și bebeluși. În cele patru zile de expoziție cei 938 de producători prezenți la Köln au fost vizitați de peste 21.000 de comercianți din 103 țări, www.babytrend.ro fiind prezent la acest eveniment pentru oportunitățile de a lansa și pe piața autohtonă noutățile.   continuare

Osama Bin Laden a fost ucis
Luni, 2 Mai 2011
Osama bin Laden a fost ucis de forţele SUA, împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi, a anunţat preşedintele american. Liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neînsufleţit se află în posesia administraţiei Statelor Unite. "Aceasta este o zi istorică pentru poporul american", a spus Barack Obama.   continuare

Un român din Spania şi-a strangulat soţia însărcinată ŞI A ARĂTAT-O PE WEBCAM tatălui din România
Marti, 5 Aprilie 2011
Poliţia spaniolă susţine că l-a arestat pe D.M., un bărbat român de 21 de ani, acuzat că şi-ar fi ucis prin strangulare soţia însărcinată în cinci luni, pe V.M., în vârstă de 19 ani, şi i-ar fi arătat cadavrul pe webcam tatălui său, aflat în România, scrie El Mundo.   continuare