Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Românii violatori la Roma au fost maltrataţi
Evenimentul Zilei  - Vineri, 30 Ianuarie 2009
Cei şase cetăţeni români acuzaţi şi reţinuţi la Roma pentru că au violat o italiancă au fost maltrataţi, anunţă site-ul Tiscali.notizie.it

Românii acuză pe carabinierii din cazarma Guidonia că i-ai bătut cu bestialitate şi au cerut ajutorul deputatului italian Rita Bernardini.

Aceasta, împreună cu Sergio D"Elia, liderul asociaţiei italiene pentru apărarea drepturilor deţinuţilor, "Nessuno Tocchi Caino", i-au vizitat pe cei şase români la închisoarea din Rebibbia.

Aici au costatat că unul dintre români prezenta contuzii la ochi şi la gambe şi la şoldul drept, iar alţi doi prezentau echimoze la ochi.

"Românii au fost zgâriaţi, bătuţi cu pumnii şi picioarele, însă nu ştim dacă din răzbunare sau pentru a-i face să-şi mărturisească fapta. Erau foarte speriaţi. Ceea ce am constatat în închiosoarea din Rebibbia a confirmat toate datele raportului în urma căruia am demarat controlul", Rita Bernardini.

Nu este sigur dacă rele tratamente aplicate românilo acuzaţi de viol au continuat şi după sosirea la închisoarea de la Rebibbia sau au fost limitate doar la cazarma din Guidonia. În acelaşi timp, cei doi oficiali suspectează că şase români ar fi fost bătuţi chiar şi de alţi deţinuţi.

Auschwitz-ul italian

Românul care prezintă răni mai grave în urma bătăilor aplicate a declarat că nu mai poate mânca şi că este îngrozit.

Câţiva martori vorbitori de limbă italiană au declarat că românii au fost încarceraţi în celule diferite şi că cineva venea, la intervale regulate, şi îi bătea.

Bernardini consideră că, "în cazul infracţiunilor de violenţă sexuală, credibilitatea şi puterea instituţiilor abiliatate să se ocupe de aceste cazuri trebuie să fie în conformitate cu respectarea drepturilor omului şi în respect faţă de cetăţean".

Un val de aversiuni faţă de cetăţenii români din Italia a reizbucnit după ce, la începutul săptămânii trecute, şase cetăţeni români au violat o italiancă de 21 de ani într-o staţie de autobuz din Roma.
Tags: violatori  romani  roma  
2168 vizite
Distribuie pe