Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Casieriţă din Germania, dată afară după 31 ani de muncă, pentru o lipsă de 1,30 euro
Hotnews  - Marti, 24 Februarie 2009
O casierita dintr-un supermarket german a fost concediata, dupa 31 de ani de serviciu, pentru ca a deturnat 1,30 euro. Sentinta a fost confirmata luni de un tribunal al muncii din Berlin, in cea de-a doua instanta, relateaza AFP.

Barbara E. este acuzata de anagajatorul sau, lantul de supermarkete Kaiser"s, ca a utilizat in folos propriu doua bonuri in valoare de 48 si de 82 de centi, emise drept garantii pentru niste sticle si uitate de un client in supermarket.

Ea a fost concediata fara preaviz in ianuarie 2008. Tribunalul muncii din Berlin-Brandebourg a considerat ca decizia de concediere este justificata.

"Proprietatea angajatorului nu este la dispozitia salariatilor indiferent de ce suma este vorba, nici macar in cazul unei vechimi semnificative", precizeaza tribunalul, care vorbeste despre "o pierdere de incredere ireparabila" intre angajator si angajat.

Confederatia sindicatelor germane (DGB) a denuntat luni decizia, apreciind ca justitia "trage cu tunul in pasari mici."

Casierita, care lucreaza de 31 de ani in supermaket, proprietate de stat in perioada RDG si cumparata ulterior de Kaiser"s, dupa unificare, crede ca a fost concediata pentru ca a participat la mai multe greve.

Mama a trei copii si bunica, ea a devenit o celebritate in Germania, sub numele de "Emmely." 
Tags: casierita  germania  concediata  
2632 vizite
Distribuie pe