Locale Altele
Sambata, 8 August 2020
Sam, 8 Aug 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un militar român a murit în Afganistan
Gândul  - Joi, 26 Februarie 2009

Un militar din Batalionul 21 Vânători de Munte a murit, joi, în Afganistan, după ce un autovehicul de tip Humvee HMMWV a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare, el fiind rănit grav în incident şi decedând în timpul transportului spre spital.

Sergentul major Chira Claudiu se afla într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 Qalat - Kabul . În jurul orei 15.30 ora României , la aproximativ 50 de kilometri de Qalat, al doilea autovehicul de tip Humvee HMMWV din coloana de cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei, sergentul major Chira Claudiu, grav rănit, a primit asistenţă medicală la faţa locului şi a fost evacuat cu un elicopter MEDEVAC. Pe timpul transportului spre spitalul din Kandahar, subofiţerul a decedat. Militarul avea 30 de ani, era căsătorit, fiind angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2002.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” din Predeal acţionează în Afganistan din luna ianuarie a acestui an.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi este alături de familia greu încercată.

Tags: claudiu  chira  militar  mort  afganistan  
1390 vizite
Distribuie pe