Locale Altele
Duminica, 19 Ianuarie 2020
Dum, 19 Ian 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autorităţile române îl împiedică pe preşedintele Ungariei să ajungă la Ziua Maghiarilor
Evenimentul Zilei  - Vineri, 13 Martie 2009
Vizita preşedintelui Solyom Laszlo în România a fost devansată pentru ziua de sâmbătă, pentru că autorităţile aeronautice române i-au retras permisiunea de aterizare, duminică, la Târgu Mureş, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei Prezidenţiale a Ungariei.

"Vizita preşedintelui Solyom Laszlo, programată pentru după-amiaza zilei de duminică, în România, în Secuime, a fost devansată pentru după-masa zilei de sâmbătă. Schimbarea datei a fost necesară pentru că autorităţile aeronautice au retras permisiunea de aterizare la Târgu Mureş", potrivit sursei citate.

Solyom Laszlo trebuia să ajungă în Transilvania, pentru a participa la ceremoniile oficiale organizate de ziua Ungariei, celebrată la 15 martie, unde, probabil că ar fi susţinut din nou ideea autonomiei teritoriale.

Prezent la şedinţa CSAT, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, ieri, ce părere are despre acuzaţiile, potrivit cărora, autorităţi ale statului român l-ar fi sfătuit pe preşedintele Ungariei să nu vină în România, pe 15 martie. Şeful statului a afirmat că "este problema autorităţilor române".

Tags: presedinte  ungaria  vizita  romania  
1207 vizite
Distribuie pe