Locale Altele
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Mie, 30 Sept 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început procesul lui Josef Fritzl
Evenimentul Zilei  - Luni, 16 Martie 2009
Tatăl incestuos austriac Josef Fritzl, 73 de ani, a refuzat ieri să-şi arate chipul în faţa camerelor
de luat vederi şi a aparatelor de fotografiat, la intrarea în sala Curţii de Justiţie din Sankt-Pölten, unde este judecat pentru crimă, sclavagism, viol, sechestrare şi incest.

Aflat în detenţie provizorie într-o celulă din incinta tribunalului, acuzatul a parcurs cele câteva zeci de metri până în sala de judecată ţinându-şi faţa ascunsă între coperţile albastre ale unui biblioraft, înconjurat de şase poliţişti.

Fritzl a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale reporterului postului de televiziune austriac ORF, singurul autorizat să filmeze deschiderea procesului, dar a răspuns celor adresate de instanţă. „Monstrul din Amstetten” s-a recu noscut vinovat pentru acuzaţiile de in cest, de sechestrare şi „parţial” de viol. El a negat că ar fi responsabil de moartea unuia dintre gemenii născuţi din incest de către fiica sa, Elisabeth, în 1996. Totodată, Fritzl a respins şi acuzaţia de sclavagism.
 
După ce instanţa a dispus scoaterea din sală a camerelor de luat vederi şi a aparatelor foto, Fritzl a coborât biblioraftul din dreptul figurii, dar a rămas cu spatele către ziariştii prezenţi în sală, răspunzând calm întrebărilor legate de identitatea sa. „Sunt pensionar de la vârsta de 60 de ani. Primesc o pensie de 1.100 de euro pe lună. Posed bunuri imo biliare, dar sunt în stare de faliment”, a spus Josef Fritzl.

„Mama m-a tratat ca pe Satana”


Austriacul incestuos a început ulterior să povestească despre copilăria sa dificilă, alături de o mamă extrem de autoritară, care nu îl dorea şi îl bătea frecvent.

„Am avut o copilărie dură. Mama mea, la 42 de ani, pur şi simplu nu dorea să fi avut copii, deci m-a tratat în consecinţă. Am fost bătut”, a povestit Fritzl. La împlinirea vârstei de 12 ani, tânărul Fritzl şi-a avertizat mama că nu mai acceptă bătaia şi că are de gând să răspundă cu aceeaşi monedă. „De atunci m-a tratat ca pe Satana”, a spus el, respingând ideea că ar fi avut cu ea o relaţie „măcar un pic apropiată în vreun fel”.
 
DESCRIERE

Un vecin amabil, cu viaţă dublă

Cunoscut în prezent drept „monstrul din Amstetten”, Josef Fritzl a reuşit să păcălească pe toată lumea timp de 24 de ani prin diabolica sa viaţă dublă, relevă AFP.

Descris de vecini drept amabil, politicos şi un bun partener de table, „bravul bunic” nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Fritzl şi-a pus la punct planul de a-şi sechestra propria fiică încă de pe vremea când aceasta avea numai 12 ani.

Crescut de o mamă singură într-o familie autoritară şi cu simpatii naziste, Fritzl ar fi „compensat absenţa tatălui său prin dezvoltarea unei personalităţi de patriarh hiperautoritar”, explică psihologul Reinhard Haller. „A vrut să-şi facă o a doua familie pe care ar fi fost sigur că o poate controla”, a declarat avocatul său, Rudolf Mayer, adăugând că Fritzl a iubit-o pe Elisabeth, „în felul său”.

Tags: josef  fritzl  proces  
1340 vizite
Distribuie pe