Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Uraganul Ike loveste Cuba dupa ce a ucis zeci de oameni in Haiti
Hotnews  - Luni, 8 Septembrie 2008
Dupa ce a ucis 47 de persoane in Haiti si a facut pagube in Bahamas, uraganul Ike continua sa provoace distrugeri in Cuba.

Autoritatile au decretat stare de alerta maxima si au evacuat peste 800.000 de persoane din zonele cu risc. Inundatiile au facut deja pagube materiale importante.

Uraganul Ike, "foarte periculos" de categorie 3 din 5 pe scara Saffir-Simpson, a lovit nordul Cubei luni dimineata si va matura aproape toata insula, indreptandu-se spre Golful Mexicului si sudul Statelor Unite, a anuntat Institutul meteorologic cubanez, citat de agentiile internationale de presa.

Potrivit autoritatilor si capitala tarii este in pericol. La Havana a fost declansata alerta ciclonica dupa ce autoritatile au anuntat ca uraganul va ajunge acolo marti. Oamenii isi fac provizii de apa, hrana si combustibil si isi astupa ferestrele cu panouri din lemn.

Ike este a patra furtuna devastatoare care face prapad in regiunea Caraibelor, in ultimele trei saptamani, dupa uraganele Fay, Gustav si Hanna care au provocat moartea a sute de persoane mai ales in Haiti, dar si in Republica Dominicana si in statul american Louisiana.
Tags: uragan  ike  cuba  
1070 vizite
Distribuie pe