Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un pacient este bătut cu lopata într-un centru de reabilitare al Bisericii Ortodoxe din Serbia - VIDEO
Hotnews  - Duminica, 24 Mai 2009
Autoritatile din Serbia investigheaza un centru de reabilitare pentru drogati, sponsorizat de Biserica Ortodoxa Sarba, dupa ce o inregistrare video prezinta un pacient este batut cu cruzime, cu o lopata, pumni si picioare, de personalul clinicii, potrivit AP.

Ministerul Sanatatii a declarat vineri ca va trimite o echipa pentru a investiga metodele folosite la centrul de reabilitare Crna Reka (Raul Negru), care este condus de Biserica Ortodoxa Sarba.

Centrul este recunoscut pentru metodele stricte pe care le aplica si este situat intr-o localitate izolata. Reportaje anterioare ale presei ii prezentau pe pacienti indeplinindu-si indatoririle zilnice in izolare totala, departe de ochii lumii.

Dar imaginile prezentate in aceasta saptamana de publicatia Vreme au schimbat perceptia asupra centrului.

Ele prezinta un barbat tanar - in aparenta un pacient - care este batut cu o lopata de un alt barbat. Scena are loc intr-o incapere decorata cu icoane.

Preotul de la centru a afirmat ca bataia este o componenta necesara a terapiei si are loc cu deplinul consimtamant al parintilor pacientilor.

Seful centrului, Branislav Peranovic, a declarat si el ca "o mana grea este necesara".

"Oricine a trait cu un drogat in casa stie despre ce vorbesc", a comentat el.

Biserica Ortodoxa Sarba a refuzat sa faca vreun comentariu. 

Tags: pacient  batut  lopata  centru  reabilitare  biserica  ortodoxa  serbia  


2848 vizite
Distribuie pe