Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A murit Michael Jackson
Evenimentul Zilei  - Vineri, 26 Iunie 2009
Michael Jackson, ale cărui albume de mare succes, printre care "Off The Wall", "Thriller" sau "Bad", l-au făcut unul dintre cei mai populari artişti din toate timpurile, a decedat, ieri, la vârsta de 50 de ani, scrie CNN. Jackson a suferit un atac cardiac la reşedinţa sa din cartierul Holmby Hills din Los Angeles. Ştirea a traversat extrem de repede internetul
.

Potrivit LA Times, medicii au pronunţat decesul după ce Jackson a fost transportat la centrul medical Ronald Reagan UCLA în comă, după un atac de cord. Aceeaşi sursă relatează că paramedicii au fost chemaţi la reşedinţa lui Michael Jackson la ora locală 12:26. În momentul în care au ajuns la faţa locului, cântăreţul nu mai respira.

Un purtător de cuvânt al centrului medical din LA a precizat că nu poate comenta sau confirma informaţia deoarece acest lucru ar încălca dreptul la confidenţialitate al pacientului. Fanii au început deja să se adune în faţa spitalului, în aşteptarea unor informaţii. La spital, au ajuns şi membrii familiei Jackson, care ar fi spus imediat după atacul de cord că "starea lui Michael este foarte proastă". 

Artistul avea programat un maraton de 50 de spectacole, care urmau să se desfăşoare la Arena 02 din Londra, începând cu luna viitoare. Show-urile, pentru care au fost epuizate biletele, urmau să pună capăt pauzei de 12 ani în care nu a mai concertat. 

La scurt timp aflarea veştii, au început să circule informaţii cu privire la posibilele cauze ale decesului. Una dintre ele face referire la abuzul de analgezice şi la stresul foarte mare
la care starul era supus înaintea relansării ultimului său turneu mondial.
"De când am aflat, nu mă pot apri din plâns", declară Madonna pentru revista People. "L-am admirat întotdeauna pe Michael Jackson. Lumea a pierdut pe unul dintre cei mai mari cântăreţi, dar muzica lui va trăi pentru totdeauna! Sunt alături de cei trei copii ai lui şi alături de familie. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", spune îndurerată Madonna.

Surse din interiorul familiei au declarat pentru cotidianul britanic că artisul "avea dureri puternic ede spate pentru care lua în permanenţă medicamente, însă este cert că analgezicele au fost cele care i-au curmat viaţa". "Cu toţii i-am spus să renunţe la medicaţie şi să îşi continue turneul", adaugă aceeaşi sursă. Din păcate, starul a ignorat sfaturile medicilor şi ale apropiaţilor şi a continuat să ia medicamente pe bază de opiu, cum ar fi Dialudid. Potrivit familiei, dependenţa medicamentoasă a starului a devenit o adevărată problemă încă din 2005, când a fost deferit justiţiei sub acuzaţia de abuz de minori.
Quincy Jones- producătorul care s-a ocupat de primul album al lui Michael Jackson, "Off the Wall: "Sunt absolut devastat de această veste tragică şi neaşteptată. Nu am cuvinte să îmi exprim regretul că Michael ne-a fost luat încă atât de tânăr. Soarta ne-a adus unul lângă altul în "The Wizz" şi ne-a dat posibilitatea să dovedim de ce suntem în stare în anii "80. Acum, "Off the Wall", "Thriller" sau "Bad" pot fi auzite în fiecare colţ al lumii, în primul rând datorită talentului, graţiei, profesionalismului şi dedicaţiei de care a dat dovadă Michael. Astăzi, am pierdut un frate mai mic şi o parte a sufletului meu a plecat odată cu el".

Potrivit cotidianului Daily Mail, apropiaţii lui Michael nu au fost surprinşi de moartea acestuia şi au spus că "starea lui de sănătate tot mai precară era tot mai evidentă". Aceeaşi publicaţie titra în paginile sale, luna trecută, că "Jackson ducea o luptă intensă pentru a face faţă repetiţiilor pentru turneul de revenire care trebuia să aibă loc în iulie, la arena O2 din Londra".

"Am pierdut un geniu şi un adevărat ambasador nu numai al muzicii pop, ci al întregii muzici. A fost un model şi o sursă de inspiraţie pentru generaţii de artişti şi voi preţui întotdeauna momentele pe care le-am împărţit cu el pe scenă şi tot ceea ce am învăţat de la el în materie de muzică. Sunt alături de familie şi toţi cei apropiaţi", spune Justin Timberlake.

"Aşa cum niciodată nu va mai exista un al doilea Fred Astaire, Chuck Berry sau Elvis Presley, tot aşa nu va fi nimeni comparabil cu Michael Jackson. Talentul, unicitatea şi misterul de care era învăluit au făcut din el o legendă", a declarat regizorul Steven Spielberg pentru Hollywood Insider.

VIAŢA UNUI MEGASTAR

Michael Joseph Jackson s-a născut pe 29 august 1958, fiind al şaptelea membru al familiei Jackson, din nouă fraţi. A debutat la 11 ani, în formaţia "The Jackson 5". În 1971 şi-a lansat cariera solo, primele cinci albume ale sale devenind cele mai bine vândute din întreaga lume.

Michael Jackson a devenit în scurt timp un adevărat pionier, videoclipurile sale, la piese precum "Billie Jean" şi "Thriller" au dus muzica pop la un nou nivel. El a câştigat 13 premii Grammy.

Cântăreţul a fost căsătorit de două ori şi a avut trei copii. Prima dată cu fiica unei alte legende a muzicii, Elvis Presley, Lisa Marie, însă căsnicia a durat numai doi ani.

Mişcările sale de dans au fost imitate de milioane de fani din întreaga lume. Stilul său excentric i-a atras, însă, şi numeroase critici şi o poreclă deloc măgulitoare "Wacko Jacko".

În pofida controverselor în care a fost implicat, Michael Jackson şi-a păstrat titlul de regele muzicii pop.

„Este unul dintre cei mai mari oameni care au vizitat planeta noastră, adevăratul rege al muzicii pop, rock şi soul“, Elizabeth Taylor

„Michael, Michael, nu pleca, asta este ţara ta!“

Michael Jackson rămâne primul superstar care a venit să concerteze în România la apogeul carierei. Era 1 octombrie 1992. Ţara trăia haosul electoral. Pe 27 septembrie avusese loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Emil Constantinescu şi Ion Iliescu erau la balotaj. EVZ a prezentat pe larg concertul lui Michael (de promovare a albumului „Dangerous“), din care a făcut principalul eveniment al anului (a surclasat şi bătălia electorală!).

Mulţi dintre ei dormiseră la porţile stadionului. Cântăreţul american era, poate, cel mai iubit om de pe Terra în 1992. Iar concertul de la Bucureşti a fost fabulos. Spectatorii l-au întâmpinat cu dragoste pe Michael şi cu ură pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase. I-au huiduit atunci când organizatorii au avut proasta inspiraţie să le mulţumească „pentru condiţiile create“. România prooccidentală era pe stadion şi scanda „Michael, Michael, nu pleca, asta este ţara ta!“.

Tags: michael jackson  mort  atac cord  


2119 vizite
Distribuie pe