Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
Aterizare cu scântei pe un aeroport din Germania - VIDEO
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 16 Septembrie 2009
Un avion cu 78 de oameni la bord, printre care şi liderul Partidului Social-Democrat german şi fost ministru al muncii
, Franz Muentefering, a aterizat de urgenţă, luni seară, pe aeroportul din Stuttgart, în Germania, relatează BBC. Toţi pasagerii au scăpat teferi.

A fost o aterizare spectaculoasă şi cu emoţii. Momentul a fost surprins de un cameraman amator. În imagini se vede cum din avion ies flăcări în momentul în care aeronava atinge pista.

Avionul, de tip Fokker 100 ce aparţinea companiei Contact Air, decolase de pe aeroportul Tegel din Berlin. Când se pregăteau să aterizeze pe aeroportul din Stuttgart piloţii şi-au dat seama că trenul de aterizare nu funcţionează. După mai multe încercări şi după ce au survolat zona de mai multe ori, piloţii au decis să aterizeze de urgenţă pe un covor de spumă pregătit de echipele de intervenţie.

Toţi pasageri au fost evacuaţi în siguranţă pe toboganele de urgenţă. Doar o singură persoană s-a ales cu răni uşoare, iar o însoţitoare de bord a fost dusă la
spital

pentru analize de rutină. Mai toţi pasagerii s-au ales şi cu o sperietură pe cinste. La fel şi liderul social-democra. "O dată în viaţă e suficient să treci prin aşa ceva", a declarat politicianul.

În urma incidentului, traficul pe aeroportul din Stuttgart a fost sistat pentru câteva ore.

Tags: aterizare  scantei  germania  


2131 vizite
Distribuie pe