Locale Altele
Luni, 26 Octombrie 2020
Luni, 26 Oct 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sarkozy vrea să-i castreze pe violatori
Evenimentul Zilei  - Luni, 19 Octombrie 2009

Agresorii sexuali periculoşi nu vor mai ieşi din închisorile franceze decât dacă vor accepta să fie castraţi chimic, după ce şi-au terminat de ispăşit pedeapsa.

Propunerea a fost făcută de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, într-un interviu pentru Le Figaro.

Această obligaţie va figura în proiectul de lege destinat să limiteze recidiva unor delincvenţi sexuali.

Proiectul va fi examinat de parlament la solicitarea liderului de la Elysée "începând din luna noiembrie".

Câţiva lideri socialişti însă, precum Ségolčne Royal şi Jean-Marie Le Guen au declarat că sunt de acord cu propunerea.

În plus, 88% dintre francezi sunt de acord cu această măsură, a relevat un sondaj făcut de Le Figaro în urma interviului."Este profund anormal să se lase să iasă din închisoare bolnavi fără să li se impună reguli foarte stricte, în primul rând un tratament medical", a explicat Sarkozy.

Acest text va avea ca bază un proiect de lege prezentat în Consiliul de miniştri în noiembrie 2008 dar care de atunci nu a fost examinat. Şeful statului a cerut până acum guvernului doar să ia măsuri pentru a întări supravegherea criminalilor consideraţi periculoşi care ies din închisoare.

Dezbaterea asupra castrării chimice a delincvenţilor sexuali a fost relansată de cazul Marie-Christine Hodeau, o femeie asasinată în regiunea pariziană de un bărbat deja condamnat pentru viol şi care a beneficiat de o eliberare condiţionată.

Ministrul Justiţiei, Michčle Alliot-Marie, a propus încă din octombrie, imediat după ce s-a aflat de crimă, recurgerea la castrarea chimică pentru delincvenţii sexuali. "Va fi castrarea chimică sau închisoarea. Vor putea alege între una şi cealaltă", a explicat ministrul. Însă unda verde a fost dată de Nicolas Sarkozy, după ce a primit în audienţă la începutul lunii familia victimei.

Castrarea chimică se referă la un tratament medicamentos care inhibă în mod ireversibil dorinţa sexuală. Ca urmare a discursului şefului statului, un cunoscut delincvent sexual, Francis Evrard, i-a transmis lui Sarkozy prin care îi solicită să autorizeze castrarea sa chimică. Evrard riscă să rămână toată viaţa în închisoare, după ce în 2007, abia ieşit de la închisoare (pentru violul a doi băieţi), a recidivat şi a răpit şi violat un alt băiat de cinci ani.

Tags: sarkozy  castrare  violatori  
1630 vizite
Distribuie pe