Locale Altele
Vineri, 3 Februarie 2023
Vin, 3 Feb 2023
Luare de ostatici la o grădiniţă din Franţa
Evenimentul Zilei  - Luni, 13 Decembrie 2010

Un adolescent înarmat cu 2 săbii a luat ostatici 20 de copii, în această dimineaţă, la o grădiniţă din Besancon, Franţa. 15 dintre ei cu vârste între 4 şi 6 ani au fost eliberaţi, la scurt timp, relatează AFP. După câteva ore, alţi patru copii şi o educatoare au fost puşi în libertate.

Poliţia a intrat în şcoală şi a negociat prin telefon cu autorul luării de ostatici, iar criza s-a încheiat cu bine, a anunţat ministrul educaţiei, Luc Chatel, citat de AFP. Atacatorul, un tânăr de 17 ani, cu probleme psihice, a fost arestat.

Adolescentul a intrat chiar când să înceapă cursurile la ora 8.30 în grădiniţă din Charles-Fourier, situată în cartierul La Planoise, a anunţat primarul Jean-Louis Fousseret, scrie AFP.

Mai mulţi poliţişti şi echipe de negociatori au fost mobilizaţi la faţa locului. Şi ministrul educaţiei naţionale, Luc Chatel, a ajuns la Besancon.

Autorul luării de ostatici le-a cerut poliţiştilor o armă ca să se sinucidă. Nu se cunosc deocamdată motivele care au stat în spatele atacului.  

2479 vizite
Distribuie pe