Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După peşti, păsări şi crabi, a venit rândul vacilor. 200 de animale descoperite moarte în SUA
Gândul  - Miercuri, 19 Ianuarie 2011
200 de vaci moarte au fost găsite moarte la o fermă din Portage County, Wisconsin, informează Huffington Post.

Pentru îndepărtarea acestora a fost nevoie de camioane. Ferma nu a fost pusă în carantină, deoarece autorităţile spun că nu întâmplarea nu prezintă vreun pericol pentru oameni sau alte animale.

Veterinarul cu care lucra proprietarul vacilor a spus iniţial că există două tipuri de virus care ar fi putut cauza moartea animalelor. Ulterior, s-a vehiculat posibilitatea ca vacile să fi murit de pneumonie, deşi astfel de cazuri sunt rare. Urmează să se stabilească cauza morţii, după finalizarea unor noi teste.

Deşi probabil nu au legătură cu acest incident, au existat numeroase alte cazuri de animale moarte în ultima perioadă, atât în SUA, cât şi în restul lumii. Mii de păsări au căzut din cer în statul Arkansas, iar mii de peşti morţi au fost descoperiţi în aceeaşi perioadă în acelaşi stat. Au urmat alte cazuri de mii de păsări moarte în statele Louisiana, Kentucky, California şi Alabama.

În Europa, cazuri de păsări moarte au existat în Italia şi Suedia.

De asemenea, peşti morţi au mai fost descoperiţi în Brazilia şi Noua Zeelandă. În Anglia, 40.000 de crabi morţi au fost aduşi la mal de valuri.

Astfel de cazuri au fost raportate şi în România: aproximativ 30 de grauri au fost găsiţi morţi la Constanţa, iar acelaşi lucru s-a întâmplat şi al Roman, dar cu câteva sute de ciori. În cazul graurilor de la Constanţa, s-a aflat cauza morţii: păsările au făcut o intoxicaţie etilică după ce au mâncat borhot de struguri.

Au fost oferite multe explicaţii pentru moarte animalelor. Artificiile din perioada sărbătorilor de iarnă, excesul alimentar sau frigul sunt câteva dintre ele.
3545 vizite
Distribuie pe