Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Imagini şocante surprinse în Indonezia. Membri ai unei secte religioase, linşaţi de musulmani - VIDEO
Gândul  - Marti, 8 Februarie 2011

Presa indoneziană a difuzat luni o înregistrare video cu imagini şocante care surprinde membri ai unei mişcări religioase minoritare fiind linşaţi de numeroşi musulmani fără ca poliţia să intervină.

Imaginile au fost filmate duminică într-un sat din vestul insulei Java, unde peste 1.000 de persoane, multe având săbii, au intervenit la apelul organizaţiilor islamiste pentru a împiedica o reuniune a sectei Ahmadiyah. Trei membri ai mişcării au fost omorâţi de mulţime.

Înregistrarea surprinde numeroşi bărbaţi care strigau "Mare este Allah" şi "kafir" ("necredincioşi"), atacând cu pietre două dintre victime. Poliţia a anunţat că opt persoane au fost reţinute.

Preşedintele Indoneziei s-a declarat "profund preocupat" de acest atac, care intervine la inaugurarea "săptămânii armoniei între religii".

Preşedintele a subliniat că "trebuie susţinută Constituţia indoneziană, care nu permite atacurile interreligioase", conform unuia dintre consilierii săi, Daniel Sparingga.

Mişcarea Ahmadiyah are 500.000 de adepţi în Indonezia, unde peste 80 la sută dintre locuitori sunt musulmani.
4716 vizite
Distribuie pe