Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Reţeta secretă a Coca-Cola a fost dezvăluită! Vezi aici ce conţine!
Gândul  - Miercuri, 16 Februarie 2011

Unul dintre secretele cel mai bine păzite vreodată - formula băuturii răcoritoare Coca Cola, un brand ce valora 68,73 miliarde USD în 2009 - a fost devăluit!

Secretul despre care se ştia că este păzit 24 din 24 de ore într-un seif de la sediul companiei Coca Cola din Atlanta (statul american Georgia) a fost adus la cunoştinţa lumii întregi pe siteul unei populare emisiuni radio din SUA.

Este vorba de "This American Life" (Această viaţă americană), emisiune produsă de Chicago Public Radio (CPR) şi ascultată, săptămânal, de către circa 1,7 milioane de ascultători de pe întreg teritoriul SUA. Jurnaliştii de la CPR au explicat şi maniera în care ar fi intrat în posesia secretului.

Ei susţin că, pur şi simplu, au dat peste o fotografie dintr-un ziar de acum trei deceniii, respectiv ediţia din 8 februarie 1979 a Atlanta Journal-Constitution. În acel număr, apărea fotografia unui om care ţinea în mână o carte deschisă. Volumul era deschis în dreptul "reţetei Coca Cola".

Textul din respectiva carte fotografiată ar fi conţinut reţeta secretă a farmacistului John Pemberton, cel care a inventat băutura în 1886. Formula se referea la aşa-numitul ingredient secret al Coca Cola, denumit "Merchandise 7X".

Ingredientul-minune nu înseamnă mai mult de 1% din conţinutul băuturii, dar este considerat esenţial pentru a-i oferi gustul.

REŢETA COCA-COLA

potrivit dezvăluirii de pe siteul thisamericanfile.org:

* Extract fluid de coca - 3 drame (un dram = 3,888 grame)

* Acid citric - 3 uncii (o uncie = 28,34 grame)

* Cafeină - 1 uncie (28,34 grame)

* Zahăr - 30 (din textul care apărea în fotografie nu s-a putut descifra cantitatea exactă în grame sau în altă unitate de măsură)

* Apă 2,5 gloane - un galon (3,34 litri)

* Suc de lămâie - 2 pinte (o pintă = 0,47 litri în SUA)

* Vanilie 1 - uncie (28,34 grame)

* Caramel - 1,5 uncii sau mai mult (pe post de colorant)

* Arome 7X - se folosesc 2 uncii de arome la 5 galoane de sirop, după următoarea formulă: alcool (8 uncii), ulei de portocale (20 picături), ulei de lămâie (30 picături), ulei de nucşoară (10 picături), coriandru (5 picături), antranilat de metil (10 picături) şi scorţişoară (10 picături).

5558 vizite
Distribuie pe