Locale Altele
Joi, 8 Decembrie 2022
Joi, 8 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Imagini din Libia: Gropi comune, soldaţi ucişi, masacrul este în toi VIDEO
Realitatea.net  - Joi, 24 Februarie 2011

Martorii oculari au declarat că Tripoli este împânzit de forţele pro-Gaddafi, iar în suburbii sunt desfăşurate tancuri. Unele imagini sugerează că un oraş aflat la 50 kilometri vest de capitală a fost cucerit de forţele antiguvernamentale.

Cadavrele a sute de manifestanţi se află într-o groapă comună de pe o plajă din Tripoli, arată imagini publicate pe internet.

130 de militari libieni au fost executaţi pentru că au refuzat să deschidă focul asupra manifestanţilor antiguvernamentali, a anunţat Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului (IFHR).

O întregistrate video arată cadavrele a circa 130 de militari cu mâinile legate la spate. Soldaţii au fost executaţi la al-Baida, în apropiere de oraşul Benghazi, din estul ţării.

Informaţiile intervin în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi militari par să refuze să respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.

Informaţiile din Libia arată că zona controlată de Muammar Gaddafi se micşorează, iar opoziţia îşi consolidează rezultatele.Martorii oculari au declarat că Tripoli este împânzit de forţele pro-Gaddafi, iar în suburbii sunt desfăşurate tancuri. Unele imagini sugerează că un oraş aflat la 50 kilometri vest de capitală a fost cucerit de forţele antiguvernamentale. Fiul lui Gaddafi, Saif al-Islam, a apărut însă miercuri la televiziune, spunând că "totul este normal".

Localnicii din Benghazi, oraş libian controlat de protestatari, i-au întâmpinat cu urale pe primii jurnalişti străini care au intrat în oraş, relatează CNN. S-au auzit focuri de armă, dar numai în semn de celebrare. "Când ne-au văzut, au explodat în urale şi aplauze. Oamenii spuneau "Mulţumesc" în engleză", a povestit Ben Wedeman de la CNN.

Bărbaţi în jur de 20 de ani păzesc oraşul înarmaţi până în dinţi. "Sunt entuziaşti, sunt dedicaţi apărării oraşului. Însă nu au ceea ce au forţele lui Gaddafi: tancuri, avioane, nave de război", a subliniat corespondentul CNN.
4824 vizite
Distribuie pe